Zanimljivosti

NA FRNJA, NA LASTIKE, NA PUCA Organizira se prvi turnir u gradskim uličnim igrama

NA FRNJA, NA LASTIKE, NA PUCA Organizira se prvi turnir u gradskim uličnim igrama

Dobre vijesti stižu za sve one koji su se u djetinjstvu igrali na frnja, na lastike, crne kraljice… Naime, organizira se prvi turnir u Gradskim uličnim igrama koji će se održavati vikendima od 29. veljače do 28. ožujka 2020.

-Dragi sugrađani, slučajni namjernici, poznanici i prijatelji! Pozivamo vas na prvi turnir u Gradskim uličnim igrama! Napokon!

ŠTO? Prvi organizirani turnir u igrama vašeg djetinjstva. Igre su birane na principu za svakoga po nešto: nešto popularno, nešto za starije, nešto sjedaće, nešto od akcije, nešto što može svatko, nešto atraktivno i nešto iz naftaline. To su: nogomet (3na3), basket (3na3), na lastike, na frnja, na puca, crne kraljice, treseta, graničar, žmurica i alka.

TKO? Igraju građani Dubrovnika iznad 25 godina, odnosno rođeni do 1995. Ovaj turnir organiziraju građani, ne više tako mladi entuzijasti, ljudi dobre volje, kroz Udrugu Divertimenat, kotar Grad, uz pomoć Škole trčanja Dubrovnik i Grada Dubrovnika.

KADA? Vikendima, u razdoblju od 29.2. do 28.3.2020.

GDJE? Ulice, place i tereni stare gradske jezgre.

KAKO? Srčano i veselo! Na osnovi sentimenta prema igralištu ili animoziteta prema nekom dijelu grada, prijavit ćete se u ekipu za koju želite igrati, koja se sastoji od min. 7 igrača. Za svoju ekipu igrati ćete 1 ili max. 3 igre, kako bi sudjelovanje bilo omogućeno što većem broju ljudi. Gradske ekipe su: Sveta Marija, Karmen, Roko, Peline i Prijeko, Ploče, Pile, k tome ekipa Nesvrstanih (u slučaju povećanog interesa onih koji ne znaju kamo) i gostujuće ekipe. Pobjednik cjelokupnog turnira je ekipa s najviše bodova i ona dobija pehar.

ZAŠTO? Zato što ćete sresti svoje stare susjede, poznanike, prijatelje iz djetinjstva, poćakulat s njiima i dobro se zabavit. Ali to nije sve!! Napokon ćete dobiti priliku da ih pobjedite u igri koju ste nekoć razvaljivali ili u kojoj su oni razvalili vas. Napokon imate priliku za revanš koji ste mislili da nikada nećete imati!
Možete vaditi mast cijelom jednom kvartu! Napokon je ruganje dozvoljeno čak i poželjno!
Smijat ćete se kao nekada (možda i bez zuba)!

Zato što možete pobjediti!
Zato jer ćete imati priliku vratit nekome za sva ona škopanja, potezanja i varanja!
Zato jer je to najpozitivniji i najzabavniji način da nam vratimo naše ulice!

Zato jer vam se može!

ŠTO JOŠ? Radionice izrade puški na čep, praćki i karića, namijenjene djeci i odraslima. Karićem se ne smiju spuštati djeca, samo stariji, hrabri i ludi dobrovoljci! Festa od đirate i sjedanje na omiljenom izlogu na Stradunu. Ali to nije sve! Na kraju nezaboravni zasluženi tulum za preživjele i lagano ozlijeđene! Idemo zajedno jedni protiv drugih! – poručili su organizatori na Facebook stranici Gradskih uličnih igara.

Foto: Facebook/Gradske ulične igre

Pročitajte još

U SRIJEDU Glazbeni kviz za sve generacije u Lazaretima!

Dulist

FRANO MAŠKOVIĆ DANAS SLAVI Mačak sretan rođendan!

Dulist

SVE VEĆA ROBOTIZACIJA PROIZVODNJE Što to znači za vrijedne ljudske ruke?

Dulist