Natrag
26.4.2019 10:22

facebook

twitter

google

rss

dulist

NA DANAŠNJI DAN Teška prometna nesreća dubrovačkog tramvaja

7.3.2018 @ 18:49 Dulist Zanimljivosti

Podijelite:

Jedna od najtežih prometnih nesreća u Dubrovniku dogodila se na današnji dan, 7. ožujka 1970. godine. U nesreći dubrovačkog tramvaja broj 5, na Pilama, jedna je osoba smrtno stradala, a 14 ih je ozlijeđeno.

Tramvaj se tog jutra kretao na relaciji Pile – Lapad i spuštao velikom brzinom tadašnjom ulicom Maršala Tita (današnja Branitelja Dubrovnika) na posljednju tramvajsku stanicu. U jednom trenutku iskočio je s tračnica, a zatim pojurio 27 metara s jedne na drugu stranu ceste, srušio ogradni zid neposredno kod vrata od Pila i survao se sa četiri metra visine u park u Pilama.

U nesreći, u kojoj je tramvaj koji je u upotrebi bio od 1910. godine potpuno uništen, život je izgubio 56-godišnji zaposlenik poduzeća ‘Auto-Dubrovnik’ Hamdija Ovčina, dok je 14 osoba ozlijeđeno, od kojih teže 12-godišnja Snježana Zovko iz Dubrovnika, 51-godišnja Kate Musladin iz Gromače, 52-godišnja Ana Bogdan iz Dubrovnika i 20-godišnja Marija Mihaljević. Lakše su ozlijeđeni Zlatko Račić, Obren Milat, Čedo Mičeta (vozač tramvaja), Martin Prkačin, Anka Knežević i Stevo Korda.

Prema izjavama očevidaca, tramvaj je iznenada dobio ubrzanje nakon što je prošao zavoj kod zgrade tadašnjeg rodilišta. Tramvaj je u Dubrovniku definitivno ukinut dva tjedna kasnije, 20. ožujka 1970. godine.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana