Natrag
20.2.2019 00:19

facebook

twitter

google

rss

dulist

Na današnji dan počeo Bljesak

1.5.2013 @ 10:34 Mia Njavro Zanimljivosti

Podijelite:

Na današnji dan prije točno 18 godina započela je vojno-redarstvena akcija Bljesak.

Od 1. do 3. svibnja 1995. godine Hrvatska vojska i specijalna policija su u akciji Bljesak koja je trajala 31 sat oslobodile oko 500 kilometara kvadratnih okupiranog teritorija zapadne Slavonije.

Posebna proslava održava se u Okučanima, na kojoj će nazočiti predsjednik Josipović i premijer Milanović. U Okučanima će biti održana misa za žrtve, a vijence će položiti i svijeće zapaliti izaslanstvo na čelu s premijerom Zoranom Milanovićem.

Obilježavanju 18. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak kod Središnjeg križa u Spomen parku hrvatskim vitezovima nazočit će i predsjednik Josipović koji će položiti vijenac ispred Središnjeg križa.

– Žrtve, 42 poginula i 162 ranjena sudionika operacije najbolje govore o opsežnosti, ozbiljnosti akcije koja je svojim razmjerima i značajem zaista jedan od kamena temeljaca našeg obrambenog, pravednog Domovinskog rata – istaknuo je Josipović.

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana