Županija

NA DAKSI Obilježen Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima

NA DAKSI Obilježen Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima

Župan Nikola Dobroslavić, zamjenik župana Joško Cebalo i Nina Skurić iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti su, povodom Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima, položili vijenac i zapalili svijeću kod spomen obilježja na Daksi.

Daksa, kao veliko dubrovačko stratište, jedan je od  simbola stradanja svih nevinih žrtava od strane totalitarnih i autoritarnih režima, jer u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, kao i u cijeloj Hrvatskoj, životi su oduzimani bespravno i nehumano zbog pretpostavki da se radi o političkim protivnicima ili neistomišljenicima. Obilježavanjem Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima svake se godine prisjećamo stotina milijuna nevinih žrtava, kako se nikad ne bi zaboravile strašne posljedice takvih režima te kako se povijest nikad ne bi ponovila.

Obilježavanje Europskog dana sjećanja svih totalitarnih i autoritarnih režima koji Udruga Hrvatski domobran Dubrovnik već tradicionalno organizira petu godinu zaredom nastavilo se komemoracijama na Jakljanu i u Slanome te svetom misom u crkvi sv. Stjepana u Luci Šipanskoj.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist