Kultura

NA BOKARU Nagrađivana ‘Soba za poglede’ prema tekstu Virginije Woolf

NA BOKARU Nagrađivana 'Soba za poglede' prema tekstu Virginije Woolf

Monodramu Soba za poglede prema tekstu Nova haljina Virginije Woolf u režiji Marine Petković Liker na tvrđavi Bokar izvest će Ivana Buljan Legati u okviru 70. Dubrovačkih ljetnih igara u subotu, 17. kolovoza s početkom u 21:30 sati.

Soba za poglede drama je koja hrabro otvara teme unutarnje nesigurnosti, a na dirljiv način probija u unutarnji, nestabilan i gotovo nikome znan život krhke, društveno (ne)angažirane, plašljive i u osamu povučene jedinke, stanovite Mabel Waring, koja naoko nevažnim događajem odlaska na zabavu u društvo kojemu zapravo ne pripada pokušava razbiti ciklus nesigurnosti, nemira koje osjeća pred drugim ljudima i poraditi na svojoj nedruštvenosti. Predstava, nastala u koprodukciji Studija Chekhov i Ivane Buljan Legati, premijerno je prikazana u travnju 2017. godine u prostorijama platforme StudioChekhov u Zagrebu, a osvojila je Nagradu žirija na na 6. Bečejskom festivalu monodrame Be: femon.

Osim što je protagonistica i producentica, Ivana Buljan Legati potpisuje i dramatizaciju predstave, a autorski tim uz nju i redateljicu Petković Liker, čine i Zdravka Ivandija Kirigin zadužena za kostimografiju i scenografiju, Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle koji potpisuju glazbu u predstavi te Darije Petković čiji potpis nose fotografije, dizajn i video materijali.

Ulaznice za treću ovoljetnu monodramu koja će se na Bokaru izvesti u subotu 17. kolovoza, dostupne su putem festivalskih mrežnih stranica www.dubrovnik-festival.hr ili servisa www.ulaznice.hr te na blagajni u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1), svakim danom od 9 do 21:30 sati gdje stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije mogu ostvariti popust od 30 % pri kupnji ulaznica. Kupnjom Mastercard® i Maestro® karticama ostvaruje se 10 % popusta dok kupnja u iznosu od preko 500 kn donosi voucher za 30 % popusta na festivalske suvenire.

Pročitajte još

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

ORATORIJSKO REMEK DJELO Mozartov Requiem u Male braće

Dulist