Grad

Na Batalu stigao valobran!

Na Batalu stigao valobran!

Nakon što su na Batalu stigla dva i pol pontona u sklopu komunalne lučice, danas je stigao i valobran. Riječ je o pontonu koji je viši od ostalih i na koji bi se trebale vezivati veće barke i brodice. Preostala dva i pol pontona stići će u listopadu.

Postavljanje pontona sa 512 vezova je tek prva faza uređenja komunalne lučice Batala, a po završetku obiju faza uređenja na Batali bi trebali biti uređeni operativni vezovi uz gradsku rivu za potrebe policije, peljara i lučke kapetanije.

Osim toga uz Lapadsku obalu, od Sorkočevića do Vile Elize, planirano je uređenje izletničke obale za brodove turoperatora. Na dijelu obale uz park na Batali u drugoj fazi projekta planira se izgraditi prateća građevina bruto površine 350 kvadrata ravnog krova sve sukladno UPU Gruškog akvatorija dakle 20 parkirališnih mjesta, šetnica, manipulativni i radni plato sa dizalicom, ali i urediti zeleni pojas kojim će se odijeliti parkiralište od obalne šetnice, javne prometnice te od građevine pratećih sadržaja marine. Predviđeno je i manje reciklažno dvorište za primjereno odlaganje otpada.

Ukupna vrijednost projekta je 21, 5 milijuna kuna. Prva faza su pontoni i valobran, a druga faza uređenja obale i potrebne infrastrukture ovisit će o uređenju Lapadske obale.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist