Natrag
19.2.2019 02:19

facebook

twitter

google

rss

dulist

Na 106 plaža more dobre kvalitete

24.7.2012 @ 12:57 Ana Prohaska Aktualno

Podijelite:

Uzorci mora na svih 106 plaža na području Dubrovačko-neretvanske županije i u petom su redovnom ispitivanju odgovarali uvjetima Uredbe o kakvoći mora za kupanje.

 Naime,  Zavod za javno zdravstvo DNŽ obavio je  ispitivanje od 9. do 19. srpnja 2012. godine.  Na 101 plaži more je ocijenjeno kao more izvrsne kakvoće. Na plaži Hotela Supetar u Cavtatu i plaži Suđurađ more je bilo dobre kakvoće, dok je na plažama Mali Zaton, Klek te na plaži Prigradica na otoku Korčuli bilo zadovoljavajuće kakvoće.
 
Detaljniji podaci dostupni su javnosti na web stranicama Ministarstva zaštite okoliša prirode i Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije. Tako se na adresama http://www.izor.hr/kakvoca/ ili http://www.zzjzdnz.hr/ mogu vidjeti ocjene kakvoće prikazane obojanim kružnim simbolima i to plavim (izvrsna), zelenim (dobra), žutim (zadovoljavajuća) i crvenim (nezadovoljavajuća) na Google maps podlogama, kao i brojne popratne informacije (npr. temperature zraka i mora, slanost, smjer vjetra). Rezultati utvrđivanja kakvoće mora upisuju se u bazu podataka odmah nakon završetka analize.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana