Aktualno

Na 106 plaža more dobre kvalitete

Na 106 plaža more dobre kvalitete

Uzorci mora na svih 106 plaža na području Dubrovačko-neretvanske županije i u petom su redovnom ispitivanju odgovarali uvjetima Uredbe o kakvoći mora za kupanje.

 Naime,  Zavod za javno zdravstvo DNŽ obavio je  ispitivanje od 9. do 19. srpnja 2012. godine.  Na 101 plaži more je ocijenjeno kao more izvrsne kakvoće. Na plaži Hotela Supetar u Cavtatu i plaži Suđurađ more je bilo dobre kakvoće, dok je na plažama Mali Zaton, Klek te na plaži Prigradica na otoku Korčuli bilo zadovoljavajuće kakvoće.
 
Detaljniji podaci dostupni su javnosti na web stranicama Ministarstva zaštite okoliša prirode i Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije. Tako se na adresama http://www.izor.hr/kakvoca/ ili http://www.zzjzdnz.hr/ mogu vidjeti ocjene kakvoće prikazane obojanim kružnim simbolima i to plavim (izvrsna), zelenim (dobra), žutim (zadovoljavajuća) i crvenim (nezadovoljavajuća) na Google maps podlogama, kao i brojne popratne informacije (npr. temperature zraka i mora, slanost, smjer vjetra). Rezultati utvrđivanja kakvoće mora upisuju se u bazu podataka odmah nakon završetka analize.

Pročitajte još

CAVTATSKI UČENICI U KUĆI BUKOVAC Izrađivali uskršnje čestitke

Dulist

Dragovoljci HRM Dubrovnik na prijemu kod komodora Dojkića

Dulist

DODIJELJENO DESET ‘A’ DRŽAVNIH STIPENDIJA Saznajte tko su najbolji studenti Sveučilišta u Dubrovniku

Marko Džamarija