Kultura

MUZEJSKA SUVENIRNICA Umjetnička galerija podržava hrvatske dizajnere

MUZEJSKA SUVENIRNICA Umjetnička galerija podržava hrvatske dizajnere

Svi oni koji su nedavno posjetili Umjetničku galeriju Dubrovnik ugodno su se iznenadili preuređenim atrijem. Naime, muzej je konačno dobio svoju muzejsku suvenirnicu.

U bogatom izboru vrijednih monografija, kataloga naših brojnih izložbi, razglednica s motivima djela iz bogatog fundusa Umjetničke galerije Dubrovnik, plakata održanih izložbi, nalaze se i iznimno zanimljivi proizvodi hrvatskih, a posebno dubrovačkih dizajnera od kojih izdvajamo: Kristinu Mirošević (CROATIAN CITY STORIES serija suvenira inspiriranih starim pričama), Iris Lobaš Kukavičić (LOBAŠ ART suveniri), Renatu Debeljak (RD CODE dizajnerske torbe), Suzanu Stanković (VICIOUS DELICIOUS nakit), ART GO’DEN, kolekcija modnih dodataka s dubrovačkim motivima.

Nakon promjene vizualnog identiteta, za koji su zaslužne Dubrovkinje Nora Mojaš i Made Miličević, rodila se ideja da Umjetnička galerija Dubrovnik na jednom mjestu okupi suvremene hrvatske dizajneri i da tržištu ponudi kvalitetne, i/ili ručno izrađene, lokalno proizvedene predmete koji će biti alternativa masovno proizvedenim uvoznim proizvodima.

-Domaćoj i inozemnoj publici želimo ponuditi hrvatski dizajn, te ga promovirati kao najbolji hrvatski suvenir. U ponudi naše muzejske suvenirnice možete naći proizvode poznatih i višestruko nagrađivanih hrvatskih dizajnera, ali i proizvode mladih dizajnera kojima želimo pomoći da svoje kreativne ideje pretvore u kvalitetne proizvode – ističu iz Umjetničke galerije.

Od hrvatskih dizajnera u muzejskoj suvenirnici izdvaja se dizajnerski nakit Tee Momčilović i Jelene Malenica, nagrađivani ruksak ‘Rogoz’, nastao u suradnji obrta Drvenarija Pošpaić i dizajna tima OAZA, brand nakita Little Wonder iza kojeg stoji Selma Štrkljević Mravak. Hrvatska produkt dizajnerica Sanja Rotter dizajnirala je i izradila Woodoir češalj, Dominik Meštrović, kipar i dizajner predstavlja se Herbariijem, a BITE ART jedinstveni su umjetnički keksi koje je kreirala umjetnica Ana Šerić.

Jake otočke snage predstavljaju Korčulanka Marija Borovičkić koja stoji iza branda unikatnih ručno rađenih ruksaka i torbi pod nazivom sh.es.na, dok se Hvaranka Nora Lumezi, obrtnica i dizajnerica filigranskog nakita predstavlja Lyra nakitom. Ruđer Novak Mikulić i Marija Ružić predstavljaju se nagrađivanom lampom Shift u sklopu kolekcije zastupane od strane tvrtke Artisan, poznate tvrtke namještaja.

-Posjetite nas u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik i odaberite za sebe i za svoje prijatelje, drugačiji i originalan poklon! – poručuju iz UGD-a.

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

U KUĆI BUKOVAC Prva ovogodišnja Art&Wine radionica

Dulist

[FOTO] ODRŽAN KVIZ O KULTNOM SERIJALU Tko zna najviše o ‘Gospodaru prstenova’?

Dulist