Kultura

MUZEJ SOCIJALIZMA U PRIPREMI TUP, centar sjećanja na ‘neko drugo vrijeme’

Ekipa mladih dubrovačkih kreativaca – Nino, Krešo, Ivan, Marko, Tomi, Hrvoje i Kristina, pripremaju nam u zgradi TUP-a pravo kulturno iznenađenje – muzej posvećen sasvim intrigantnom razdoblju moderne povijesti, socijalizmu.

Prije samog otvaranja, li bolje rečeno realizacije ideje, njih sedmero otkrilo nam je što ih je ponukalo za ovu ideju, na koji način su zamisliti i što će samom muzeju prethoditi. Web stranica je već aktivna i koga zanima više o projektu može je posjetiti na stranici Red History Museum. Preko weba vodit će i nekoliko online kampanja, kao što su ”#Naša socijalistička povijest” i crowdfunding kampanja.

Dok skupljaju sredstva – i nadaju se pomoći, potpori, otkrivaju nam što stoji iz rečenice poput: ‘Sinko/kćeri, je li ti to za stalno?’ O svemu tome, ali još I šire, čitajte u tiskanom izdanju DuLista – čekamo vas na kioscima!

MNJ/ZP

Pročitajte još

DUBROVAČKI MUZEJI U OGULINU Zlatno libro predstavljeno u Ivaninoj kući bajke

Dulist

NIKŠA MATIĆ Težimo postati mjesto u kojem će svaki posjetitelj osjetiti život Držićevog Dubrovnika

Andrea Falkoni Račić

POSVEĆENE PRIJATELJIMA, LJUBAVIMA Predstavljena zbirka pjesama ‘PoSvete’ Voja Šindolića

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija