Grad

MUZEJ DOMOVINSKOG RATA Tvrđavi Imperial vraćeno značenje svehrvatskog simbola herojstva i pobjede

MUZEJ DOMOVINSKOG RATA Tvrđavi Imperial vraćeno značenje svehrvatskog simbola herojstva i pobjede

Djelatnici Muzeja Domovinskog rata Dubrovnik čestitali su Gradskom vijeću Grada Dubrovnika na dugoiščekivanjoj velikoj odluci kojom je tvrđavi Imperial ‘vraćeno značenje sve-hrvatskog simbola herojstva i pobjede u Domovinskom ratu’.

-Iznimno nam je drago, i veoma smo ponosni što smo dosadašnjim radom i djelovanjem te nazočnošću u Imperijalu od 2008., kada smo joj udahnuli ponovni život, doprinijeli očuvanju sjećanja na Domovinski rat kroz naš sustavan rad na prikupljanju, obradi i prezentaciji građe u nadasve teškim i okrutnim uvjetima tijekom ovih 12 godina – istaknuli su djelatnici na svom Facebook profilu. 

Podsjetimo, nakon 11 godina tvrđava Imperial opet je u rukama Grada Dubrovnika. Naime, u četvrtak je na Gradskom vijeću jednoglasno usvojena odluka o raskidu Ugovora o koncesiji za Tvrđavu Imperial. Ugovor je sklopljen u ožujku 2009. godine između Grada Dubrovnika i tvrtke Razvoj golf. Točku su pet godina predlagali ‘Srđevci’ pa tako i ovoga puta Nikša Selmani. U četvrtak je napokon stavljena na dnevni red.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist