Natrag
22.4.2018 03:06

facebook

twitter

google

rss

dulist

Mušule na buzaru, vino i dvije klape

17.7.2012 @ 22:16 Andrea Falkoni Račić Zanimljivosti

Podijelite:

Mali glazbeni festival park Orsula ovog će četvrtka ugostiti dvije klape. Riječ je o drugom koncert „dalmatinskog ugođaja, lijerice i mandoline, i to dviju domaćih klapa – Oštro i Kaše.

Konavoska klapa Oštro iz Čilipa osnovana je 2000., a uz umjetničko vodstvo maestra Krešimira Magdića njeguje narodne pjesme konavoskog i dubrovačkog kraja, ali izvodi i skladbe starijih i mlađih autora klapske pjesme uz tradicionalni konavoski instrument – lijericu.

Studentska klapa Kaše, obilježava ove godine petu obljetnicu svog djelovanja, uz koju se može podičiti i plasmanom u finale Festivala dalmatinskih klapa Omiš, u večeri koja je rasporedu 27. srpnja.

Izmjenjujući se tijekom koncerta ove će dvije klape u magičnom ambijentu Parka Orsula predstaviti svoje umijeće, a sve će začiniti „dvjefete kruha – buzare koliko stane u onaj plastični pjat – dec vina – i faculet od karte“, kako je poručio Andro Vidak, predsjednik Udruge Ambient Croatia.
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana