Zanimljivosti

Mušule na buzaru, vino i dvije klape

Mali glazbeni festival park Orsula ovog će četvrtka ugostiti dvije klape. Riječ je o drugom koncert „dalmatinskog ugođaja, lijerice i mandoline, i to dviju domaćih klapa – Oštro i Kaše.

Konavoska klapa Oštro iz Čilipa osnovana je 2000., a uz umjetničko vodstvo maestra Krešimira Magdića njeguje narodne pjesme konavoskog i dubrovačkog kraja, ali izvodi i skladbe starijih i mlađih autora klapske pjesme uz tradicionalni konavoski instrument – lijericu.

Studentska klapa Kaše, obilježava ove godine petu obljetnicu svog djelovanja, uz koju se može podičiti i plasmanom u finale Festivala dalmatinskih klapa Omiš, u večeri koja je rasporedu 27. srpnja.

Izmjenjujući se tijekom koncerta ove će dvije klape u magičnom ambijentu Parka Orsula predstaviti svoje umijeće, a sve će začiniti „dvjefete kruha – buzare koliko stane u onaj plastični pjat – dec vina – i faculet od karte“, kako je poručio Andro Vidak, predsjednik Udruge Ambient Croatia.
 

Pročitajte još

Danas se slavi blagdan Gospe od Orašca

Dulist

OD 1. SRPNJA Ryanair ponovno prometuje na liniji Dublin – Dubrovnik

Dulist

Očišćen okoliš Ville Aurore i odmarališta na Jakljanu, kreće druga faza revitalizacije

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija