Zanimljivosti

Mušule na buzaru, vino i dvije klape

Mali glazbeni festival park Orsula ovog će četvrtka ugostiti dvije klape. Riječ je o drugom koncert „dalmatinskog ugođaja, lijerice i mandoline, i to dviju domaćih klapa – Oštro i Kaše.

Konavoska klapa Oštro iz Čilipa osnovana je 2000., a uz umjetničko vodstvo maestra Krešimira Magdića njeguje narodne pjesme konavoskog i dubrovačkog kraja, ali izvodi i skladbe starijih i mlađih autora klapske pjesme uz tradicionalni konavoski instrument – lijericu.

Studentska klapa Kaše, obilježava ove godine petu obljetnicu svog djelovanja, uz koju se može podičiti i plasmanom u finale Festivala dalmatinskih klapa Omiš, u večeri koja je rasporedu 27. srpnja.

Izmjenjujući se tijekom koncerta ove će dvije klape u magičnom ambijentu Parka Orsula predstaviti svoje umijeće, a sve će začiniti „dvjefete kruha – buzare koliko stane u onaj plastični pjat – dec vina – i faculet od karte“, kako je poručio Andro Vidak, predsjednik Udruge Ambient Croatia.
 

Pročitajte još

HIROVCI NA JUŽNOM PACIFIKU Drugi tjedan obilježio je nedostatak vjetra, pokušali smo ga napraviti sami

Dulist

AVIONI SU NJIHOVA LJUBAV Aldinu i Marku prva mjesta u Ligi modela, za nagradu dobili dron!

Dulist

U JEDANAEST MJESECI Dubrovnik posjetilo 13 posto više gostiju nego lani

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija