Zanimljivosti

Mustahinić 11. na državnom natjecanju

Mustahinić 11. na državnom natjecanju

Dubrovčanin Antonio Mustahinić na 54. Državnom natjecanju iz matematike osvojio je 11. mjesto od 27. natjecatelja u grupi 6. razreda.

Svoje 11. mjesto dijeli s još tri mlada matematičara. Njegova mentorica Zdenka Šiša kazala je kako su zadovoljni rezultatom te da su jedini dubrovački predstavnici na ovom prestižnom natjecanju znanja.
  
-Zadovoljni smo i ponosni ovo je jako dobar rezultat. Mjesta za napredak imam, a i godine su ispred nas. U startu nismo niti očekivali puno, ali smo oduševljeni ovo je velika stvar – kazala je Šiša.
 
Podsjetimo osnovna škola Lapad domaćin je Državnog natjecanja iz matematike, a okupila je preko 260 mladih matematičkih umova. Dubrovački predstavnik je Antonio Mustahinić, koji se drugim mjestom na županijskom natjecanju plasirao u veliku završnicu.

Mustahinić ide u osnovnu škola Ivana Gundulića, u šesti razred, a ovo mu nije prvo natjecanje iz matematike. Prvi put je sudjelovao u četvrtom i petom razredu na školskom i županijskom natjecanju gdje je ostvario zavidne rezultate. Poslije mnogo truda, vježbe i rada sa mentoricom Zdenkom Šišom plasirao se i na državno natjecanje.

– Pripremao sam se za ovo, ovo sad je već veliki uspjeh. Zaljubljen sam u matematiku. Dnevno smo vježbali po dva sata, nije bilo odmora niti preko praznika. Uložio sam veliki trud i rad za ovo natjecanje da ostvarim što bolji rezultat – rekao nam je mali matematičar Mustahinić.

Vremena ima i za igru i za druženje s prijateljima, ali matematika je – kaže njegova velika ljubav. Još uvijek izdaleka gleda i promatra fiziku te proučava enciklopedije kako bi se bolje upoznao i s njom, za koju kaže kako kaže jako zanimljiva, a ni kemija mu nije nepoznanica i smatra ih jako zanimljivim područjima.
 

Pročitajte još

Dubrovkinja Zrinka Ćorić jedna od 15 finalistica za Miss Universe Hrvatske

Dulist

I OTAC VLAHA BUKOVCA UZGAJAO DUDOV SVILAC ‘Ćaće je uza me čuvao bube’

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist