Natrag
21.4.2019 14:44

facebook

twitter

google

rss

dulist

Muratti: Pokrali su me, tražim prebrojavanje glasova, a ako zakažu institucije podižem kaznenu prijavu

19.9.2016 @ 13:03 Dulist Grad

Podijelite:

Kandidatkinja Narodne koalicije za X. izbornu jedinicu na izborima za Hrvatski sabor 11. rujna Olga Muratti rekla je u ponedjeljak u Dubrovniku kako ima rješenje Državnog izbornog povjerenstva koje je utvrdilo kako je oštećena za 107 preferencijalnih glasova, te zatražila sankcije i novo prebrojavanje glasova za sve kandidate, a u suprotnom je najavila podizanje kaznene prijave protiv nepoznatih počinitelja.
Muratti je na konferenciji za novinare istaknula kako je DIP, rješenjem koje je dala na uvid novinarima, ustvrdio nepravilnosti na dva biračka mjesta, onom na Općinskom sudu te OŠ Marin Držića, gdje je ona osvojila ukupno 107 preferencijalnih glasova, dok je prema službenim rezultatima na oba mjesta njoj zapisana nula glasova.
– Pokrali su me, a ja izražavam sumnju na sve ostale rezultate ostalih kandidata i kolega. Neoprostivo je ako je riječ o grešci u biračkom odboru, a ako se ovo dogodilo u Gradskom izbornom povjerenstvu to treba pod hitno sankcionirati. Kazneni zakon predviđa od šest mjeseci do pet godina za ovakvo uplitanje u rezultate izbora i tražim od DIP-a da postupi sukladno zakonu u pokrene postupak pronalaženja počinitelja ovog kaznenog djela – rekla je Muratti te dodala kako očekuje i reakciju Ministarstva pravosuđa.
Muratti je ”u slučaju da institucije i pojedinci ne obave svoj dio posla”, najavila i podizanje kaznene prijave protiv nepoznatih počinitelja.
”Nitko me neće i ne može zastrašiti. Moramo ukazivati na nepravilnosti u svojoj sredini”, rekla je.
Kandidatkinja Narodne koalicije je ustvrdila kako je posumnjala u malverzacije kada je vidjela da na svom biračkom mjestu ima nula preferencijalnih glasova.
– Svugdje u Dubrovniku sam imala dvoznamenkasti broj preferencijalnih glasova jedino na ta dva mjesta nula i na još jednom biračkom mjestu njih tri. Potonje se pokazalo kao točno, ali nula glasova mi je napisano na mom biračkom mjestu. Pa valjda znam za koga sam ja glasovala – rekla je Muratti te odgovarajući na novinarski upit rekla kako je u cijelom slučaju oštećena samo ona osobno dok broj glasova za listu Narodne koalicije ‘štima’.

Podsjetimo, o ovoj temi prvi je pisao DuList još u subotu, a prema zapisnicima s ta dva biračka mjesta Muratti su zaista pripisani preferencijalni glasovi. Što se dogodilo u DIP-u tek predstoji otkriti.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana