Politika

Muratti: ‘Osjetan pomak, ali treba još raditi’, Barač: ‘Slab rezultat nas neće pokolebati’, Raguž: ‘Odlično se osjećamo, slavljenički’

Muratti: 'Osjetan pomak, ali treba još raditi', Barač: 'Slab rezultat nas neće pokolebati', Raguž: 'Odlično se osjećamo, slavljenički'

S obzirom da sam ne tako dugo na čelu dubrovačkog HSU-a, vidljiv je pomak. Ovo je pokazatelj da se može, ali treba još raditi – izjavila je šefica dubrovačkih umirovljenika Olga Muratti u komentaru izbornih rezultata njene stranke.

-Iskreno, očekivala sam proći bolje u gradskom kotaru Pile-Kono, ali se dio glasova prelio na nezavisnu listu. S druge strane, ostvarili smo sjajan rezultat u Zatonu. Rad je siguran, ali spor put do uspjeha – istaknula je Muratti.

Prvi dubrovački SDP-ovac Jadran Barač rezultate koalicije njegove stranke s HSS-om na kotarskim izborima nazvao je slabima.

-Čestitao bih svim pobjednicima, a posebno svim građanima koji su se angažirali na ovim izborima. Zbog male izlaznosti ovi su rezultati bili predvidivi. Proradila je stranačka mašinerija. Mi ćemo se svakako nastaviti boriti za javni interes i ovo nas neće pokolebati – ustvrdio je Barač.

– Odlično se osjećamo, slavljenički – rekao nam je predsjednik DUSTRA-e Željko Raguž povodom pobjede i ‘osvajanja’ kotara Montovjerna.

– Ovim smo opet pokazali kako smo druga stranka u gradu i imat ćemo predsjednika u kotaru Montovjerna, i to prvi put. Lokalni izbori su bili prije manje od godinu dana, mi smo tada dobili 10 posto. Ljudi su prepoznali DUSTRA-u i danas imamo 30 posto u ovom gradskom kotaru – istaknuo je Raguž.

Rekao je kako ova pobjeda za Montovjernu označava nastavak velikih projekata kao što su gradnja vrtića Palčica, gradnja područne škole Montovjerna…

– Vila Čingrija je također prešla u vlasništvo Grada Dubrovnika. Kotar je ovo u kojem se uvijek radi, od parkova do ulica, ali postoji mjesta za napredak – naglasio je Raguž koji se osvrnuo i na svoje protukandidate.

– Drago mi je da su demagoge u gradskom vijeću, koji su prodavali gradsku imovinu, koji su uljaru na Šipanu ostavili u velikim dugovima… Građani u kotaru Gruž nagradili onako kako su ih nagradili. DUSTRA je snaga koja raste. Ostaviti velike nacionalne stranke iza sebe kao što su SDP, HSS, HSU i sve ostale zavisne i nezavisne, je jedan veliki uspjeh. I to s mladom ekipom na koju sam izrazito ponosan – zaključio je Raguž.

Pročitajte još

RAZGOVOR S BRANKOM BAČIĆEM ‘Hrvatsku gradimo srcem i znanjem jer je samo povezana Hrvatska snažna’

Dulist

ZAVRŠNA KONFERENCIJA UOČI IZBORA Pezo: Glas za HDZ je glas za stabilnost i daljnji razvoj Lijepe naše

Dulist

[IZBORNI PODCAST] Mato Franković: Europski tužitelji su izuzeli dokumentaciju! U Zračnoj luci se dogodila eklatantna pljačka! Tko je bio kapo!?

Barbara Đurasović