Politika

Muratti napokon oklapila po Vlahušiću

Muratti napokon oklapila po Vlahušiću

Gradski odbor SDP-a na čelu s predsjednicom Olgom Muratti uputio je otvoreno pismo gradonačelniku Andru Vlahušiću. Pismo prenosimo u cijelosti:

– Započeti kampanju napadajući i prozivajući svoje koalicijske partnere koji su Vas doveli na vlast i održali na vlasti, blago rečeno, drsko je. Treba reći istinu i uvijek je sagledati u kontekstu realnog vremena pa ćemo Vas stoga podsjetiti na neke činjenice koje ste zaboravili ili se samo trudite zaboraviti ih, ili možda računate na onu: „Sto puta ponovljena laž postaje istina“.

Koalicijski program je bio zajednički program, a da bi se isti mogao provesti trebalo je imati većinu u Gradskome vijeću. Tu većinu, a time i i mogućnost da se provodi, trebalo je osigurati izglasavanjem proračuna, što je osiguravala vladajuća većina u kojoj Vaša stranka ima samo dva glasa od ukupno dvadeset pet.
Reći da Vaš zamjenik Niko Šalja, nakon tri godine predanog i stručnog rada i sudjelovanja u svim projektima, nije ništa radio, a početkom predizborne kampanje skinuti mu ovlasti i onemogućiti mu sudjelovanje u projektima koje ste zajedno pripremili (nažalost položaj zamjenika zakonom je definiran tako da ovisi o milosti gradonačelnika), krajnje je licemjerno. Prije bismo rekli da je to primjer kojim ste pokazali netolerantnost prema drugačijem načinu razmišljanja i određivanja prioritet, a samim tim i nepoštivanja koalicijskog sporazuma i političkih partnera.

Vladajuću većinu u Gradskom vijeću čini većina SDP-a, a Olga Muratti, kao predsjednica SDP-a i Gradskoga vijeća, imala je zadatak održati koaliciju što nije bilo uvijek lako. Održati koaliciju bila je stvar odgovornosti radi provedbe zacrtanih zajedničkih predizbornih programa i obećanja, a ne radi održavanja „vlastitih fotelja“. Svi smo svjedoci koliko je to bio zahtjevan posao pa je suvišan svaki odgovor na pitanje što je Olga Muratti radila, jer je radila sve u okviru nadležnosti koje su definirane Statutom i Poslovnikom o radu GV, uvijek vodeći računa da to bude u skladu sa Zakonom. Nije se bojala potaknuti i pitanja koja nisu bila nimalo ugodna za koaliciju.

Nije uvijek bilo sve jednostavno. Nekada su se morali praviti kompromisi i stranačkim kolegama obrazlagati potrebu podržavanja i nepopularnih odluka, koje su koaliciji i Vama gradonačelniče, bile potrebne za realizaciju projekata našeg zajedničkog programa.

Čovjek neprestano uči pa tako i političar. Velika je odgovornost biti dio vladajuće koalicije i najveće stranke u njoj i ne postati ničiji talac, jer samo slobodan čovjek može donositi ispravne odluke, a slobodni građani, slobodni mediji i slobodni političari garancija su boljitka kako našega Grada tako i društva općenito.
Grad nije trgovačko društvo, već servis svojih građana kojima mora garantirati jednaka prava i slobode. Zato nije korektno one direktore trgovačkih društava i institucija u vlasništvu ili većinskom vlasništvu Grada koji imaju svoju viziju vođenja istih nazivati neposlušnima i nesposobnima često samo zato što nisu htjeli sudjelovati u projektima za koje su smatrali da su štetni za grad i društva na čijem su čelu.

Gospodine gradonačelniče, Vaše je legitimno pravo da izrazite svoje mišljenje, pa i u formi predizborne kampanje, ali nemojte zaboraviti da su građani glasali za Vas kao kandidata koalicije i da su projekti Grada rezultat izglasanih proračuna, koje je vladajuća većina u GV na čelu sa SDP-om izglasala, i tako Vam dala mogućnost da ih predstavljate i provodite u interesu i na zadovoljstvo svih.

SDP je u ove četiri godine radio pošteno i odgovorno. Nemamo afera ni nečasnih radnji, a tako ćemo nastaviti i u budućem mandatu i nećemo raditi svoju predizbornu kampanju novcima poreznih obveznika – zaključila je Olga Muratti.

Pročitajte još

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist