Natrag
21.2.2019 19:08

facebook

twitter

google

rss

dulist

Muratti: Krivnja je utvrđena!

18.12.2012 @ 12:57 Andrea Falkoni Račić Afera Šipan
2;2

Podijelite:

Istina je da je presuda nepravomoćna, ali je krivnja ipak utvrđena – komentirala je Olga Muratti, predsjednica Gradskog vijeća i dubrovačkog SDP-a, presudu Vlahušiću i Vićanu, i nastavila:

– Da sam u toj situaciji, ja bih se sigurno povukla sa svih javnih funkcija, a što će napraviti naši koalicijski partneri ostavljam njima. U SDP-u se zbog ovoga ništa ne događa, mi imamo svog kandidata za gradonačelnika i nastavljamo svoju kampanju – rekla je Muratti, dodavši kako će se kad je riječ o koaliciji o svemu razgovarati narednih dana, no napomenula je kako je ovaj mandat pri kraju.

– Iako je presuda nepravomoćna, a svjesni smo da moramo pravnu državu poštivati, ipak bi bilo odgovorno i moralno da Vlahušić, u skladu s uzusima europske demokracije, odstupi s smjesta gradonačelnika – prvi je komentar šefice dubrovačkog HDZ-a Dubravke Šuice na presudu Vlahušiću i Vićanu.

– To bi bilo moralno i odgovorno prema građankama i građanima Dubrovnika jer kako kaže gradonačelnik, "Grad su ljudi" – dodala je Šuica.

– Poštujem odluku suda, iako je to još uvijek nepravomoćna presuda. Znam da će se obojica, i Vlahušić i Vićan, žaliti. Nije mi jasno zašto je ipak ovakva presuda jer nije napravljena nikakva šteta – komentar je prvog čovjeka dubrovačkog HNS-a Antuna Pravedana.

Na pitanje smatra li da bi njegov stranački kolega i grad AV trebao dati ostavku, Pravedan odgovara:

– Ma kakva ostavka. Ne slažem se s gospodinom Šaljom, a njegove izjave samo potvrđuju da je krenuo s izbornom promidžbom – istaknuo je Pravedan.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana