Afera Šipan

Muratti: Krivnja je utvrđena!

Muratti: Krivnja je utvrđena!

Istina je da je presuda nepravomoćna, ali je krivnja ipak utvrđena – komentirala je Olga Muratti, predsjednica Gradskog vijeća i dubrovačkog SDP-a, presudu Vlahušiću i Vićanu, i nastavila:

– Da sam u toj situaciji, ja bih se sigurno povukla sa svih javnih funkcija, a što će napraviti naši koalicijski partneri ostavljam njima. U SDP-u se zbog ovoga ništa ne događa, mi imamo svog kandidata za gradonačelnika i nastavljamo svoju kampanju – rekla je Muratti, dodavši kako će se kad je riječ o koaliciji o svemu razgovarati narednih dana, no napomenula je kako je ovaj mandat pri kraju.

– Iako je presuda nepravomoćna, a svjesni smo da moramo pravnu državu poštivati, ipak bi bilo odgovorno i moralno da Vlahušić, u skladu s uzusima europske demokracije, odstupi s smjesta gradonačelnika – prvi je komentar šefice dubrovačkog HDZ-a Dubravke Šuice na presudu Vlahušiću i Vićanu.

– To bi bilo moralno i odgovorno prema građankama i građanima Dubrovnika jer kako kaže gradonačelnik, "Grad su ljudi" – dodala je Šuica.

– Poštujem odluku suda, iako je to još uvijek nepravomoćna presuda. Znam da će se obojica, i Vlahušić i Vićan, žaliti. Nije mi jasno zašto je ipak ovakva presuda jer nije napravljena nikakva šteta – komentar je prvog čovjeka dubrovačkog HNS-a Antuna Pravedana.

Na pitanje smatra li da bi njegov stranački kolega i grad AV trebao dati ostavku, Pravedan odgovara:

– Ma kakva ostavka. Ne slažem se s gospodinom Šaljom, a njegove izjave samo potvrđuju da je krenuo s izbornom promidžbom – istaknuo je Pravedan.

Pročitajte još

AFERA ŠIPAN Prošla godina dana…

Nikša Miletić

‘Ovo je obračun zbog afere Šipan’

Nikša Miletić

Orlić: Ništa mu ne zamjeram

Andrea Falkoni Račić