Politika

Muratti i Vlahušić računaju na Laburiste?

Muratti i Vlahušić računaju na Laburiste?

U tjednu pred konstituirajuću sjednicu Gradskog vijeća glavni akteri bivše vladajuće koalicije javno se hvale da će u subotu, za kad je sjednica zakazana, imati 13 ruku za formiranje većine.

Tako je bivša predsjednica Gradskog vijeća Olga Muratti (SDP) u medijima iskazala očekivanje kako će baš ona dobiti novi mandat za vođenje gradskim parlamentom, a i gradonačelnik Andro Vlahušić (HNS) uvjeren je u formiranje većine. Muratti i Vlahušić između dva izborna kruga sklopili su koaliciju, a može se očekivati kako će taj dogovor podržati i Vićanov DDS, koji je također dao podršku Vlahušiću u drugom krugu. Međutim,  matematika kaže kako im za formiranje većine treba još jedna ruka.

Gradonačelnik Vlahušić navodno se hvali da je sve dogovorio s Matkom Bupićem i Hrvatskim laburistima, s čija bi tri gradska vijećnika formirao sigurnu većinu od 15 vijećnika, dok bi u oporbi ostali vijećnici koalicije HDZ-HSLS-HSP AS sa 7 mandata i za koaliranje nezainteresirana lista Srđ je Grad s 3 mandata.

– Nije točno da smo dogovorili suradnju, s nikim se nismo dogovorili – kratko nam je kazao gradski vijećnik Laburista Matko Bupić. Na upit jesu li ikakvi pregovori u tijeku Bupić je odgovorio kako to ne može 'ni potvrditi ni demantirati'.
– U utorak ćemo izaći s priopćenjem u kojem ćemo objasniti našu situaciju – bio je tajnovit Bupić.

Vrijedi podsjetiti kako je Bupić prije i tijekom kampanje izričito odbacivao bilo kakvo postizborno koaliranje s HDZ-om i DDS-om, koji su u trenutnoj konstalaciji snaga na suprotnim stranama. Sad su se Laburisti našli 'između dvije vatre', a ako su baš oni taj jezičac na vagi bit će zanimljivo kome će se, i hoće li se uopće nekome prikloniti.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist