Politika

Muratti i Vlahušić računaju na Laburiste?

U tjednu pred konstituirajuću sjednicu Gradskog vijeća glavni akteri bivše vladajuće koalicije javno se hvale da će u subotu, za kad je sjednica zakazana, imati 13 ruku za formiranje većine.

Tako je bivša predsjednica Gradskog vijeća Olga Muratti (SDP) u medijima iskazala očekivanje kako će baš ona dobiti novi mandat za vođenje gradskim parlamentom, a i gradonačelnik Andro Vlahušić (HNS) uvjeren je u formiranje većine. Muratti i Vlahušić između dva izborna kruga sklopili su koaliciju, a može se očekivati kako će taj dogovor podržati i Vićanov DDS, koji je također dao podršku Vlahušiću u drugom krugu. Međutim,  matematika kaže kako im za formiranje većine treba još jedna ruka.

Gradonačelnik Vlahušić navodno se hvali da je sve dogovorio s Matkom Bupićem i Hrvatskim laburistima, s čija bi tri gradska vijećnika formirao sigurnu većinu od 15 vijećnika, dok bi u oporbi ostali vijećnici koalicije HDZ-HSLS-HSP AS sa 7 mandata i za koaliranje nezainteresirana lista Srđ je Grad s 3 mandata.

– Nije točno da smo dogovorili suradnju, s nikim se nismo dogovorili – kratko nam je kazao gradski vijećnik Laburista Matko Bupić. Na upit jesu li ikakvi pregovori u tijeku Bupić je odgovorio kako to ne može 'ni potvrditi ni demantirati'.
– U utorak ćemo izaći s priopćenjem u kojem ćemo objasniti našu situaciju – bio je tajnovit Bupić.

Vrijedi podsjetiti kako je Bupić prije i tijekom kampanje izričito odbacivao bilo kakvo postizborno koaliranje s HDZ-om i DDS-om, koji su u trenutnoj konstalaciji snaga na suprotnim stranama. Sad su se Laburisti našli 'između dvije vatre', a ako su baš oni taj jezičac na vagi bit će zanimljivo kome će se, i hoće li se uopće nekome prikloniti.

Pročitajte još

REZULTATI CRODEMOSKOPA Kome raste, a kome pada popularnost?

Dulist

Šuica dobila podršku odbora EU parlamenta, čestitao joj Plenković

Dulist

Šuica danas na saslušanju pred Europskim parlamentom

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija