Županija

MUKE SA ŠKOLSKIM PRIJEVOZOM Evo zašto mali Primorci idu u školu u ‘dvije ture’

MUKE SA ŠKOLSKIM PRIJEVOZOM Evo zašto mali Primorci idu u školu u 'dvije ture'

Vjerovali ili ne, škola koja ‘krije’ najbolje male poznavatelje prometnih pravila, OŠ Smokovljani Primorje, ima problema upravo – s prometom.

Apsurdnost leži u tome da, osim što su državni prvaci, unatoč činjenici da ni ‘na tiru od puške’ nemaju prometni znak, je i to kako muku muče s prijevozom do škole. Naime, njihov školski bus sve je samo ne školski – radi se o minibusu koji ima 26 mjesta što bi bilo otprilike polovica ukupnog broja đaka ove škole. Tako se mali Primorci dižu izvan zora kako bi stigli u školu jer mini bus ide – u dvije ture!
Situacijom je razočaran i ravnatelj škole Zlatko Volarević, koji nam je komentirao i koliko je komplicirano ići ujutro u školu.

-Da, radi se o internoj, školskoj liniji. Ona ujutro za jutarnju smjenu ide u dvije ture pa tako prva tura đaka dođe pred školu i po 45 minuta prije. Probajte samo zamisliti kako to izgleda zimi, uz buru, kišu i tako dalje. Naravno, djeca su zbrinuta u školi, no situacija nema smisla – ogorčeno će ravnatelj Volarević.

Što su nam o ovom problemu rekli iz Libertasa, ali i iz Dubrovačko-neretvanske županije potražite u tiskanom izdanju DuLista.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist