Sport

MUKE PO LAKTU Ana Konjuh: ‘Još uvijek ne znam u čemu je problem’

MUKE PO LAKTU Ana Konjuh: 'Još uvijek ne znam u čemu je problem'

Ana Konjuh, talentirana hrvatska tenisačica vraća se nakon treće operacije lakta, druge u samo šest mjeseci, i najavljuje nastup na Roland Garrosu.

Nakon što je iz juniorskih voda, u kojima je ostvarivala sjajne rezultate, prešla na WTA Tour i počela s ozbiljnim tenisom, ozljede je prate u stopu. Imala je dosad čitav niz problema, a najviše joj muke zadaje desni lakat, zbog kojeg je već tri puta bila na operacijskom stolu, kako pišu Sportske novosti.

U siječnju 2014. godine prvi je put završila na operaciji, ali s vremenom su se tegobe ponovno javile i bacile je nekoliko koraka unatrag. Prošle godine je došla do 20. mjesta svjetske ljestvice, ali nepodnošljiva ju je bol prisilila da se u rujnu još jednom podvrgne operaciji. Ove je godine odigrala svega dva meča i zaključila da je bol i dalje prejaka. Otkazala je Australian Open, vagala što joj je činiti i na koncu opet završila pod nožem, ovaj put u američkoj klinici Mayo, kod Shawna O’Driscolla, jednog od najvećih svjetskih stručnjaka za lakat i rame.

Ana se međutim ni nakon svih tih nevolja ne da, odradila je još jedan rehabilitacijski ciklus i reket je ponovno u ruci.

– Zasad sve ide prema planu, počela sam s laganijim tenisom prije tjedan-dva. Hvala Bogu, ništa me ne boli i nadam se da ću za nekoliko tjedana krenuti s pripremama na stopostotnoj razini i da ću se vratiti na Roland Garrosu ako sve bude u redu – rekla je Ana, no iako se vratila treninzima, terapije su i dalje sastavni dio njezina života.

– Terapije i dalje obavljam svaki dan, treba održavati ono što smo postigli nakon operacije. Kako mi izgleda dan? Otprilike dva i pol sata fitnesa pa dva sata tenisa i onda opet dva i pol sata masaža i terapija. Zauzeta sam gotovo cijeli dan – sa smiješkom govori Ana.

Zanimljivo je da je dr. O’Driscoll ove godine postao prilično važan faktor u hrvatskom sportu. Što je nakon operacije rekao dr. O’Driscoll, je li ponudio kakve odgovore o Aninim beskonačnim problemima s laktom?

– Pa, nije rekao puno, haha. Ušao je unutra, izvadio to što je trebao, ali nije dao nikakvo objašnjenje zašto mi se to događa, tako da još uvijek ne znamo u čemu je problem. Pokušavam promijeniti nešto, odnosno sve elemente koje mogu i koji bi eventualno mogli imati nekakvog utjecaja na lakat. Nadam se da će nešto od toga pomoći i da će biti dobro – rekla je Ana koja priznaje da je u jednom trenutku psihički potonula.

Više pročitajte ovdje.

Izvor: Sportske novosti/Foto: Ana Konjuh Facebook

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr