Natrag
20.4.2019 22:36

facebook

twitter

google

rss

dulist

Mujo se vraća, Sudarević ne

6.2.2012 @ 19:14 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Ivo Mujo vraća se u Dubrovačko-neretvansku županiju. A Nike Sudarević nije podnijela zahtjev za povratak na mjesto županijske pročelnice.

Naime, Mujo i Sudarević su u prošlom mandatu Vlade RH obnašali dužnosti državnih tajnika, on u Ministarstvu turizma, ona u Ministarstvu graditeljstva i zaštite okoliša. Dolaskom Kukuriku koalicije svi državni tajnici, pa tako i Mujo i Sudarević, razriješeni su dužnosti.

IZ ŽUPANIJE U MINISTARSTVO I NATRAG

Mujo je, podsjetimo, prije odlaska u Zagreb 6 godina obnašao dužnost pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Dubrovačko-neretvanske županije. Pobjedom koalicije HDZ-HSS na parlamentarnim izborima 2008. godine kao HSS-ov kadar odlazi u Bajsovo ministarstvo, no sukladno ugovoru po prestanku obavljanja dužnosti državnog tajnika imao je pravo vratiti se u Županiju. Doduše, ne na mjesto pročelnika. Mujo je, kako su nas obavijestili iz Dubrovačko-neretvanske županije u propisanom zakonskom roku podnio zahtjev za povratak na posao u DNŽ. Još nije raspoređen na određeno radno mjesto, koje će biti u skladu s njegovim kvalifikacijama.

S druge strane takav zahtjev nije podnijela donedavna državna tajnica u Bačićevom ministarstvu graditeljstva Nike Sudarević.
– Za sad se još uvijek odmaram, a odluku o novom zaposlenju donijet ću za koji dan. Imala sam stvarno sa svima u Županiji odličnu suradnju, ali život čini svoje. Dobila sam neke druge ponude koje sam odlučila iskoristiti te ću vjerojatno ostati u Zagrebu – rekla nam je Nike Sudarević, dodavši kako će sa Županijom i dalje nastaviti surađivati.

Neslužbeno doznajemo kako joj je izgledno zaposlenje u privatnom sektoru.
Sudarević je, podsjetimo, prije odlaska u Ministarstvo, dvije godine obnašala dužnost županijske pročelnice Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša. U Županiju je prešla iz Grada Dubrovnika gdje je dugo godina bila na čelu istovjetnog odjela.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana