Natrag
16.2.2019 06:48

facebook

twitter

google

rss

dulist

Mujan: Nećemo biti tek još jedna neaktivna udruga

8.3.2015 @ 15:14 Baldo Marunčić Zanimljivosti
3;3

Podijelite:

Udruga branitelja Dubrovnika osnovana je prošle subote u Hotelu Petka.

Prema ideji osnivača, udruga ima za cilj okupiti sve hrvatske branitelje koji su barem jedan dan od 1991. do 1996. godine proveli u obrani krajnjeg juga Hrvatske. Osnivačkoj skupštini odazvalo se oko 150 branitelja, koji su potom izabrali tijela udruge – Izvršni odbor, Nadzorni odbor i Sud časti. Unatoč hvale vrijednoj ideji o ujedinjenju dubrovačke braniteljske populacije, vrijedi se zapitati hoće li i ova udruga biti tek još jedna od onih 47, koliko ih po nekim informacijama postoji u Gradu. Naime, za većinu njih upitna je stvarna aktivnost, iako redovito primaju dotacije iz gradskog proračuna. Novoizabranog predsjednika Udruge branitelja Dubrovnika Marka Miša Mujana to ne brine.

Kako udruge rade?
– Svatko ima pravo na svoje mišljenje. Naravno da je upitno imaju li neke od tih udruga uredno vođenje, jesu li uskladili statute s novim zakonima, održali skupštine. Ne želim u to ulaziti. Mi smo otvoreni da s njima surađujemo, ostvarimo komunikaciju, možda napravimo neki odbor i da i oni budu dio naše udruge. Svakako bih htio da svi budemo u jednoj udruzi i kroz nju iskažemo snagu. Nadam se da će naša udruga raditi korektno, zauzeti stav oko kojeg smo se okupili i raditi što bolje možemo – objašnjava Mujan, koji do UBD-a nije bio član nijedne braniteljske udruge, kako kaže ‘iz raznoraznih razloga’.
– Najčešće su se te udruge svodile na vodstvo i određene interese. No ja sam se priključio ovoj udruzi i dao svoje neke zamisli s ciljem da mi prvi u Dubrovniku u jednoj udruzi objedinimo i okupimo sve branitelje, kako bi prestale podjele među nama, tako i među udrugama. Vidjet ćemo hoće li se to dogoditi ili neće. Imamo želju ne biti jedna od takvih neaktivnih udruga, za koje je zbilja pitanje koliko stvarno rade – kaže Mujan. Ističe kako po statutu u vodstvu udruge ne mogu biti branitelji koji nisu 1991. godine branili Dubrovnik.

Zašto i koji su im daljnji planovi doznajte u tiskanom izdanju DuLista

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana