Natrag
23.4.2019 20:53

facebook

twitter

google

rss

dulist

Muftija Hasanović kod mons. Uzinića

29.11.2012 @ 13:33 Dulist Zanimljivosti

Podijelite:

Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić primio je u Biskupskom ordinarijatu u Dubrovniku zagrebačkog muftiju dr. Aziza ef. Hasanovića, novog predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj.

Biskup Uzinić je muftiji Hasanoviću zahvalio na posjetu te naglasio da su vjerski poglavari pozvani pružiti vlastiti primjer drugima, kako bi uvažavanje, toleranciju i spremnost na dijalog prenijeli iz svojih zajednica i svjedočili kao opće dobro svih, dok je novi muftija iznio svoju nakanu da posjeti biskupe i biskupijska sjedišta u Republici Hrvatskoj, kako bi i u osobnim susretima ostvarili povezanost u zauzimanju za opće dobro vjernika, ali i svih građana Republike Hrvatske.

Zajedničke teme i vrijednosti kao što su zalaganje za pravdu, mir, ekologiju i poštivanje života trebale bi biti u temeljima poslanja svih vjerskih zajednica, naglasili su biskup Uzinić i muftija Hasanović.

Na susretu je bilo riječi i o djelovanju Islamske zajednice u Dubrovniku, njezinom doprinosu hrvatskom društvu, kao i o problemima s kojima se susreće Islamska zajednica u Dubrovniku.

Biskup Uzinić i muftija Hasanović su također dotaknuli pitanje Bosne i Hercegovine, osobito pitanje statusa Hrvata u BiH, te njihovih prava.

Muftija Hasanović je biskupu Uziniću uručio knjigu Ševka ef. Omerbašića „Islam i muslimani u Hrvatskoj“, a biskup Uzinić je muftiji darovao zlatni medaljon s likom sv. Vlaha.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana