Aktualno

MSC IPAK PLOVI U KOLOVOZU? Dozvoljen ukrcaj samo gostima iz zemalja Schengena uz obvezno testiranje

MSC Armonia cruiser

Izvršni direktor MSC Cruisesa Gianni Onorato otkrio je detalje sveobuhvatnog zdravstveno-sigurnosnog protokola ove kompanije koji je razvijen kako bi podržao ponovni početak plovidbe na Mediteranu s ciljem zaštite zdravlja i sigurnosti gostiju, članova posade kao i lokalnih zajednica u koje će brodovi kompanije uplovljavati.

MSC Cruises je razvio sveobuhvatne operativne procedure koje za bazu imaju stroge zdravstvene i sigurnosne mjere koje su već dugo na snazi na našim brodovima. Nove procedure uključuju univerzalno COVID-19 testiranje za sve goste i članove posade prije ukrcaja, posjete obali u svakoj destinaciji samo na organiziranom izletu MSC Cruisesa kao mjera dodatne zaštite za sve naše goste te uvođenje „COVID plana zaštite“. Razlog uvođenja svih ovih mjera je želja MSC Cruisesa da gostima ponudi najsigurniji mogući odmor.

MSC Cruises je nastojao obuhvatiti svaki aspekt putovanja: od trenutka rezervacije do ukrcaja, boravka na brodu do povratka kući, čuvajući jedinstvenost doživljaja krstarenja za goste.

MSC Cruises se priprema za mogući početak plovidbe na Mediteranu ovog ljeta gdje gosti kompanije, s obzirom na razvoj pandemije i njegove turističke atrakcije, i žele da brodovi budu raspoređeni. Dok čekamo završna odobrenja, dva broda MSC Cruisesa su u pripremi: perjanica flote MSC Grandiosa i popularna MSC Magnifica. MSC Grandiosa će ponuditi 7-noćna krstarenja zapadnim Mediteranom, dok će MSC Magnifica ploviti istočnim Mediteranom. Datumi polaska će biti utvrđeni u skladu s uputama nadležnih tijela. Planirani itinereri uključuju Grčku i Maltu gdje su vlasti već otvorile luke za kružna putovanja te potvrdile zdravstveno-sigurnosni protokol koji će podržati ponovni početak plovidbe.

U ovoj početnoj fazi ponovnog pokretanja operacija, dva broda flote MSC Cruisesa koja će ploviti Mediteranom tijekom ove ljetne sezone će na samom početku poželjeti dobrodošlicu gostima samo iz zemalja Schengena. Dodatno, itinereri su osmišljeni prema dostupnosti luka, smanjujući (gdje je to moguće) potrebu za korištenjem javnog prijevoza ili letova te su planirani u suradnji s vlastima.

Kombinirajući nove podatke i istraživanja o COVID-19, bolje razumijevanje virusa te najnoviju tehnologiju pregleda i zaštite ljudi od moguće zaraze, novi operativni protokol je osmišljen za sprečavanje i smanjenje rizika transmisije tijekom odmora s MSC Cruisesom. Uključuje sljedeće mjere predostrožnosti i planove:

Univerzalni zdravstveni pregled gostiju prije ukrcaja koji uključuje tri koraka: provjeru tjelesne temperature, zdravstveni upitnik i test na COVID-19 (bris). Ovisno o rezultatima pregleda i uzimajući u obzir zdravstvenu i putnu povijest gosta moguće je provesti i sekundarni zdravstveni pregled ili testiranje. Gostima s pozitivnim rezultatima testa, koji bi imali simptome ili povišenu tjelesnu temperaturu će biti odbijen ukrcaj. Slijedeći smjernice Europskog centra za sprečavanje i kontrolu bolesti, gosti koji dolaze iz zemalja kategoriziranih kao visokorizične morat će obaviti molekularni RT-PCR test unutar 72 sata prije ukrcaja na brod. Svi članovi posade će biti testirani na COVID-19 prije ukrcaja i na redovnoj bazi za vrijeme trajanja ugovora.

Pojačane mjere čišćenja i dezinfekcije podržane su uvođenjem novih metoda čišćenja, upotrebom bolničkih proizvoda za dezinfekciju i pročišćavanjem zraka na brodu uz korištenje UV-C svjetlosne tehnologije koja ubija 99,97% mikroba.

Socijalno distanciranje omogućit će se smanjenjem ukupnog kapaciteta gostiju na brodu što će rezultirati većim prostorom za goste, otprilike 10 m² po osobi temeljeno na 70% ukupnog kapaciteta. Kapacitet mjesta u prostorijama će se smanjiti, aktivnosti će se prilagoditi za manje grupe, a gosti će morati unaprijed rezervirati usluge i aktivnosti radi ograničenog broja sudionika. Kada socijalno distanciranje nije moguće provesti, gosti će biti zamoljeni da nose maske, primjerice u liftovima. Maske će se dnevno dostavljati gostima u kabinu te će biti dostupne na različitim mjestima na brodu.

Poboljšani medicinski sadržaji i usluge s visokokvalificiranim obučenim osobljem, potrebnom opremom za testiranje, procjenu i liječenje pacijenata sa sumnjom na zarazu virusom COVID-19 te dostupnost besplatnog liječenja u brodskom medicinskom centru za sve goste sa simptomima. Dostupne su i kabine namijenjene za izolaciju sumnjivih slučajeva i bliskih kontakata.

Stalni nadzor zdravstvenog stanja provodit će se tijekom krstarenja. Gostima i članovima posade će se dnevno provjeravati tjelesna temperatura pri povratku s obale ili na određenim mjestima na brodu kako bi se pratio zdravstveni status svakog gosta i člana posade. Tijekom ove početne faze operacija, kao dodatna mjera zaštite i radi izbjegavanja rizika za zdravlje, gosti će moći izaći na obalu samo na organiziranom izletu MSC Cruisesa. Na taj način MSC Cruises može zaštititi njihovo zdravlje čak i dok su na obali budući da su izleti osmišljeni po istim zdravstvenim i sigurnosnim standardima koji se primjenjuju na brodu. Pobrinut ćemo se da se vozila za transfer ispravno dezinficiraju te da ima dovoljno mjesta. Vodiči i vozači također moraju proći zdravstveni pregled te će nositi zaštitnu opremu.

Interventni plan će se aktivirati ako bi se utvrdio sumnjiv slučaj, u bliskoj suradnji s nacionalnim zdravstvenim tijelima. Sumnjivi slučaj i bliski kontakti držat će se propisanih mjera izolacije te mogu biti iskrcani s broda u skladu s lokalnim i nacionalnim propisima.

Od trenutka kada gost započne planiranje i izvrši rezervaciju do povratka kući, MSC Cruises je procijenio svaki aspekt njihovog odmora kako bi odredio odgovarajuće zdravstvene i sigurnosne mjere. Gostima će pri svakom koraku biti osigurana podrška u vidu jednostavnih i praktičnih informacija, jasnih uvjeta rezerviranja i prateće tehnologije kako bi čitav proces tekao glatko i nesmetano.

MSC Cruises je predstavio novi MSC COVID-19 plan zaštite kako bi gostima pružio dodatan mir na ljetnim krstarenjima za goste koji su državljani zemalja Schengena. Plan će pokriti gosta u slučaju zaraze prije polaska i nemogućnosti putovanja, tijekom krstarenja za medicinske troškove i ako bi se gost razbolio nakon krstarenja. Uz sve to, gosti bi trebali uzeti i svoje uobičajeno putno i zdravstveno osiguranje.

Uveden je i novi, redizajnirani postupak ukrcaja s digitalnim check-inom kako bi proces tekao glatko i beskontaktno uz vremenski raspored dolazaka gostiju za što bolje upravljanje protokom. Zdravstvene i sigurnosne mjere na terminalu odgovarat će istim visokim standardima koji se primjenjuju na brodovima. Gosti će morati proći COVID-19 testiranje (bris), provjerit će im se tjelesna temperatura i ispunit će zdravstveni upitnik kako bi se osiguralo da su zdravi i sposobni za krstarenje. U slučaju potrebe dodatne provjere, iste će provesti brodsko medicinsko osoblje te će biti napravljen dodatni bris test.

Gosti će na obali moći uživati u različitim destinacijama koje brodovi posjećuju, no samo sudjelujući na organiziranom izletu MSC Cruisesa koji će se provoditi uz iste visoke zdravstvene i sigurnosne standarde kao i na brodu. Donošenjem ove odluke kompanija je u mogućnosti osigurati da svaki aspekt boravka gosta na obali udovoljava odgovarajućim zdravstvenim i higijenskim standardima, od osiguranja odgovarajuće dezinfekcije vozila za transfer, nošenja zaštitne opreme kod vozača i vodiča, a mjesta koja će se posjetiti su prethodno provjerena kako bi se osiguralo rezervirano područje za goste MSC Cruisesa.

Zdravstvene i sigurnosne mjere MSC Cruisesa podržane su vodećom tehnologijom u industriji kako bi se olakšalo beskontaktno iskustvo, a gostima pružile važne i relevantne informacije u trenutku kada im trebaju.

Aplikacija MSC for Me podržat će i olakšati nove zdravstvene i sigurnosne mjere, a moguće ju je preuzeti i koristiti od trenutka rezervacije. Putem ove aplikacije moguće je rezervirati usluge prije i tijekom krstarenja, upravljati dnevnim aktivnostima na brodu te pronaći informacije.

Dodatno, na MSC-ovim brodovima novijih generacija svaki gost i član posade dobit će besplatnu MSC for Me narukvicu kojom se mogu vršiti beskontaktne transakcije na brodu, a omogućuje i lociranje.

Novi Informacijski centar, dostupan telefonski, omogućit će gostima da nazovu brodsku recepciju za informacije kako ne bi morali osobno dolaziti na pult.

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist