Aktualno

MSC ipak plovi Sredozemljem, no samo u Italiju i Grčku

MSC Armonia cruiser

MSC Cruises najavio je da će perjanica flote MSC Grandiosa i MSC Magnifica ponovno zaploviti Mediteranom od 16. odnosno 29. kolovoza 2020.

Na ova dva broda će se prvi put primijeniti novi sveobuhvatni zdravstveno-sigurnosni protokol kojeg su odobrile nacionalne vlade zemalja koje će brodovi ovog ljeta posjećivati na svojim itinererima istočnim i zapadnim Mediteranom.

– Tijekom obustave naših operacija usredotočili smo se na razvoj sveobuhvatnog operativnog protokola koji za bazu ima stroge zdravstvene i sigurnosne mjere koje su već dugo na snazi na našim brodovima. Blisko smo surađivali s nadležnim tijelima na razini EU i vlastima iz zemalja koje će MSC Grandiosa i MSC Magnifica posjećivati na svojim mediteranskim itinererima kako bismo razvili sveobuhvatan skup procedura za zaštitu zdravlja i sigurnosti svih putnika na našim brodovima kao i na obali da bi se lokalne zajednice osjećale ugodno prilikom dolaska naših gostiju – komentirao je Pierfrancesco Vago, izvršni predsjednik MSC Cruisesa.

Pierfrancesco Vago je nastavio kako nove procedure uključuju univerzalno COVID-19 testiranje za sve goste i članove posade prije ukrcaja, posjete obali u svakoj destinaciji samo na organiziranom izletu MSC Cruisesa kao dodatna mjera zaštite za sve goste te uvođenje COVID plana zaštite.

MSC Grandiosa, perjanica flote MSC Cruisesa, će ponuditi 7-noćna krstarenja zapadnim Mediteranom posjećujući talijanske luke: Genovu, Civitavecchiju/Rim, Napulj, Palermo i Vallettu. MSC Magnifica će ponuditi 7-noćna krstarenja istočnim Mediteranom polazeći iz Barija i Trsta uz obilazak grčkih luka: Krfa, Katakolona i Pireja.

– Izuzetno nam je drago što ćemo moći ovog ljeta poželjeti dobrodošlicu gostima na naša dva najpopularnija broda uključujući perjanicu flote MSC Grandiosa i to na Mediteranu – regiji odakle potječu naši korijeni i gdje smo već dugo tržišni lideri – komentirao je Gianni Onorato, izvršni direktor MSC Cruisesa.

Novi operativni protokol MSC Cruisesa je osmišljen za zaštitu zdravlja i sigurnosti gostiju, posade kao i lokalnih zajednica koje brodovi kompanije posjećuju. Upravo iz tog razloga zadovoljava i često nadmašuje smjernice koje su postavila ključna međunarodna i regionalna regulatorna i tehnička tijela te propise vlada u zemljama kojima brodovi plove. Dodatno, RINA (multinacionalna organizacija za testiranje, inspekciju i certificiranje) potvrdila je da protokol zadovoljava smjernice EMSA-e (Europska agencija za pomorsku sigurnost) koje obuhvaćaju dodatne zdravstvene standarde uključujući one propisane od strane EU Healthy Gateways Joint Action. MSC Cruises je nastojao obuhvatiti svaki aspekt putovanja: od trenutka rezervacije do ukrcaja, boravka na brodu do povratka kući, čuvajući jedinstvenost doživljaja krstarenja za goste.

U ovoj početnoj fazi ponovnog pokretanja operacija, dva broda flote MSC Cruisesa koja će ploviti Mediteranom tijekom ove ljetne sezone će na samom početku poželjeti dobrodošlicu gostima samo iz zemalja Schengena. Dodatno, itinereri su osmišljeni prema dostupnosti luka, smanjujući (gdje je to moguće) potrebu za korištenjem javnog prijevoza ili letova te su planirani u suradnji s vlastima.

MSC Cruises je otkazao sva preostala krstarenja Mediteranom od 16. 8. do 31. 10. Gosti koji su državljani zemalja Schengena te podložno bilo kakvim ograničenjima postavljenim od strane talijanske vlade, a imaju rezervaciju MSC krstarenja s polaskom do 31. 10., mogu prebaciti rezervaciju na brod MSC Grandiosa ili MSC Magnifica ostvarujući tako pravo na do 3 besplatna izleta, ovisno o rezerviranoj kategoriji; alternativno će im se ponuditi kredit za buduće krstarenje koji mogu iskoristiti na bilo kojem itinereru i bilo kojem brodu flote MSC Cruisesa s polaskom do kraja 12. mjeseca 2021. godine. Također, gosti koji su državljani zemalja Schengena te podložno bilo kakvim ograničenjima postavljenim od strane talijanske vlade, a već imaju vaučer od prethodno otkazanih krstarenja, mogu isti iskoristiti na spomenuta dva broda ostvarujući pravo na do 3 besplatna izleta.

Državljani zemalja izvan Schengena imaju pravo na kredit za buduće krstarenje koje mogu iskoristiti na bilo kojem itinereru i bilo kojem brodu flote MSC Cruisesa s polaskom do kraja 12. mjeseca 2021. godine.

MSC Cruises je također potvrdio otkazivanje svih polazaka iz SAD-a do 31. 10. u skladu s najavom da će svi članovi CLIA-e dobrovoljno produljiti obustavu kružnih putovanja do navedenog datuma. CLIA navodi da ‘Ova proaktivna akcija dodatno pokazuje predanost industrije kružnih putovanja očuvanju javnog zdravlja demonstrirajući spremnost za obustavom operacija u interesu javnog zdravlja i sigurnosti, jednako kao i prethodna dva puta’. MSC Cruises će pokrenuti operacije u SAD-u samo kada za to bude pravo vrijeme, po odobrenju CDC-a i ostalih relevantnih tijela ove regije u skladu s njihovim zahtjevima i smjernicama.

MSC Cruises je također otkazao krstarenja Dalekim istokom od 10. 09. do 26. 10.

Pored danas najavljenih ljetnih itinerera, MSC Cruises će pratiti razvoj zdravstvene situacije na obali i postupno uvoditi druge brodove ako će to biti moguće tijekom istog ljetnog razdoblja.

Današnja objava uslijedila je nakon potvrde detalja programa MSC Cruisesa koji počinje krajem 10. mjeseca ove godine sve do 11. mjeseca 2021. godine, a obuhvaća sezone zima 2020/2021 i ljeto 2021. Brodovi će ponuditi itinerere u svim regijama koje MSC Cruises i inače posjećuje: Karibi, Mediteran, Zaljev, Južna Afrika, Južna Amerika i Azija.

Vezano za itinerere izvan ovogodišnje ljetne sezone, Gianni Onorato je zaključio:

– Pomno ćemo pratiti sve nove informacije i smjernice na globalnoj, europskoj i državnoj razini te ćemo konstantno preispitivati i nadograđivati naš zdravstveni i sigurnosni operativni protokol ne samo kako bismo osigurali da njegove mjere odražavaju najnoviji medicinski know-how i dostupnu tehnologiju, već i da odražava različite faze u razvoju i širenju virusa te promjene društvenih ograničenja tijekom vremena. S vremenom i u skladu s razvojem zdravstvene situacije na obali, nadamo se da ćemo ublažiti određene mjere istodobno osiguravajući da zdravlje i sigurnost svih na našim brodovima ostaje najvažniji prioritet. Istovremeno, pobrinut ćemo se da naši gosti mogu uživati i opustiti se tijekom odmora na brodovima MSC Cruisesa kao i prije – i to već od ovog ljeta.

Pročitajte još

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist