Natrag
18.2.2019 11:35

facebook

twitter

google

rss

dulist

Mrsić: Inspektori rada ići će u tajne nadzore

8.12.2013 @ 14:56 Mia Njavro Aktualno

Podijelite:

Ministar rada Mirando Mrsić otkrio je novosti u radu inspektorata rada koji dobiva nove ovlasti. Pod novim ovlastima inspektorata bit će pravo izvida, oduzimanje dokaza i video materijala, nadzor i pravo ulaska u tvrtku.

Mrsić je dodao i kako će inspektorat dobiti vrlo široke ovlasti te da će imati sve osim naoružanja, piše Večernji.hr.  Zanimljivo je i što će inspektori imati pravo biti svojevrsni tajni agenti. 

– Ide se i u tajne operacije, tajne nadzore, potpuno drugačiji način rada. Želim da Inspektorat rada bude što sličniji onom što je "Arbeitsamt" u Njemačkoj – dodao je Mrsić.

Promjena mora biti, kaže Mrsić i dodaje kako moramo u reforme.

– Imat će inspektori i preventivnu ulogu. Pa će kod nekih prekršaja dati mogućnost poslodavcu da se uskladi u roku od osam dana. A poduzeća sasvim sigurno neće znati kada im inspektor dolazi – rekao je Mrsić, te dodao  kako će se kažnjavati na mjestu zbivanja i da će samo dio kazni odlaziti u prekršajne, čime bi se rasteretili sudovi i veći prekršaji odmah naplatili.
 

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana