Aktualno

Mrsić: Inspektori rada ići će u tajne nadzore

Ministar rada Mirando Mrsić otkrio je novosti u radu inspektorata rada koji dobiva nove ovlasti. Pod novim ovlastima inspektorata bit će pravo izvida, oduzimanje dokaza i video materijala, nadzor i pravo ulaska u tvrtku.

Mrsić je dodao i kako će inspektorat dobiti vrlo široke ovlasti te da će imati sve osim naoružanja, piše Večernji.hr.  Zanimljivo je i što će inspektori imati pravo biti svojevrsni tajni agenti. 

– Ide se i u tajne operacije, tajne nadzore, potpuno drugačiji način rada. Želim da Inspektorat rada bude što sličniji onom što je "Arbeitsamt" u Njemačkoj – dodao je Mrsić.

Promjena mora biti, kaže Mrsić i dodaje kako moramo u reforme.

– Imat će inspektori i preventivnu ulogu. Pa će kod nekih prekršaja dati mogućnost poslodavcu da se uskladi u roku od osam dana. A poduzeća sasvim sigurno neće znati kada im inspektor dolazi – rekao je Mrsić, te dodao  kako će se kažnjavati na mjestu zbivanja i da će samo dio kazni odlaziti u prekršajne, čime bi se rasteretili sudovi i veći prekršaji odmah naplatili.
 

Pročitajte još

UPISI Na Sveučilištu u Dubrovniku ostalo 260 slobodnih mjesta za jesenski rok

Dulist

DON IVO ZEČEVIĆ Osjećam da sam s nekim projektima tek započeo, a moramo otići

Leona Rašica

OBITELJ GRBIĆ PAJO Pomadore, poveruni, tikvice… U njih je sve eko!

Maria Prkut

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija