Sport

MOŽE LI SE PONOVITI 1998.? “Nemamo imperativ, ali imamo publiku!”

MNK Square

Mali nogomet je najgledaniji dvoranski sport u Dubrovniku, a Square najgledaniji malonogometni klub u Hrvatskoj. Final 8 Kupa nagrada je i zahvala navijačima, ali i prilika igračima da, premda inferiorni u odnosu na ostale momčadi, pred domaćom publikom eventualno osvojimo Kup – kazao je dopredsjednik MNK Squarea Maro Konjevod na jutrošnjoj konferenciji za medije uoči završnica Hrvatskog malonogometnog kupa, koji se od petka do nedjelje, 11. do 13. travnja, održava u Sportskoj dvorani u Gospinom polju.

Na završnom turniru sudjeluje osam klubova. Osim Squarea, tu si i Alumnus, Nacional, Murter, Osijek, Vrgorac, Split i Grobnik.

Trener Squarea Mato Cvjetković kazao je kako je Grobnik kao drugoligaš ipak prilična nepoznanica.

– Imaju deset pobjeda iz deset utakmica, ljudi vjerojatno igraju mali nogomet. Jedino mogu garantirati da ćemo dati svoj maksimum. Bilo bi presmiono garantirati da ćemo osvojiti Kup – kazao je Cvjetković.

Kapetan momčadi Mateo Saulan, strijelac pobjedonosnog pogotka na gostovanju u Osijeku u prošlom kolu, istaknuo je kako je momčad u Slavoniji odigrala možda i najbolju utakmicu u sezoni. Odlična najava za vikend.

– Kup je nagrada našim navijačima kojima se u ime momčadi zahvaljujem na podršci. Nećemo se predati, smatram da imamo jednaku priliku za osvajanje Kupa kao i svaka druga momčad – istaknuo je Saulan.

– Čim su dvaput dobili solidnu momčad Podpićana, znači da je Grobnik dobra momčad. Dolaze rasterećeni, neće nam biti lako. Ipak, nadam se prolasku u polufinalu – dodao je Saulan. Procijenio je kako u drugim mečevima Nacional zbog iskustva ima malu prednost nad Murterom, Vrgorac koji stiže rasterećen zbog osiguranog ostanka nad Osijekom koji u Dubrovnik stiže nekompletan, dok je meč Splita i Alumnusa ocijenio kao ’50-50′ šansi za oba sastava.

Loša vijest je da je sjajni makedonski reprezentativac Darko Rangotov još uvijek ozlijeđen i neće nastupiti.

– Svi ostali su spremni. Mi nijednu utakmicu nismo odigrali u punom sastavu. U stanci smo digli momčad, to se vidjelo i u Osijeku – kazao je trener Cvjetković.

Prisjetili su se ‘Skverani’ i 1998. godine kada je u Gospinom polju osvojen prvi i jedini trofej – Kup Hrvatske.

– I tada smo bili outsideri, i po sastavu, ali dali smo zadnji atom snage. Isto očekujemo i sada. Nemamo imperativ, ali dat ćemo sve od sebe – istaknuo je Konjevod.

Inače, Square je postavljen za trećeg nositelja, iza Splita i Nacionala. Ako prođu Grobnik, a nacional pobijedi Murtera, igra s Nacionalom. Ako Nacional izgubi, a Split dobije Alumnus, igra sa Splitom. Ako i Split i Nacional izgube, Square će igrati protiv boljeg iz meča Osijek – Vrgorac.

Ulaznice po cijeni od 20 kuna po danu (petak četiri utakmice, subota dvije i nedjelja jedna) već su u pretprodaji. Iz Squarea najavljuju spektakl s plesnim točkama i nagradnim igrama.

Očekuje se dolazak Komisije za futsal HNS-a, koja će u Dubrovniku održati sastanak pred reizbor. U nedjelju će se održati i radni sastanak ‘Futsal – jučer, danas, sutra’, a na završnicu su iz vrha HNS-a pozvani Davor Šuker i Damir Vrbanović, no izgledno je da će doći Romeo Jozak, direktor svih reprezentacija.

 

Raspored utakmica Final 8

Petak, 11. travnja:

15 sati: Nacional FC – Murter

17 sati: Split Tommy – Alumnus Zagreb

19 sati: Square Dubrovnik – Grobnik Čavle

21 sati: Osijek Kelme – Vrgorac

 

Subota, 12. travnja

18.30 sati: Polufinale (1/2)

20.30 sati: Polufinale (2/2)

 

Nedjelja, 13. travnja

18 sati: FINALE

 

 

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist