Garaža

Može li otplata duga na rate?

Može li otplata duga na rate?

Moramo provoditi mjere Gradskog vijeća – rekla je pročelnica Upravnog odjela za gospodarenje nekretninama Anita Burić i potvrdila tako naplatu dugovanja u visini od 5,5 milijuna kuna koliko Garaža Dubrovnik duguje Gradu Dubrovniku.
 

– Riječ je o višemilijunskom dugu. On prelazi našu godišnju zaradu koja iznosi oko 5 milijuna kuna. Nemoguće je očekivati da taj iznos podmirimo odjednom, i nadam se da će Grad pristati na višegodišnje plaćanje u obrocima – rekao je Jug Bašica, dodajući kako Grad nije blokirao račun Garaže. Naglasio je kako će do kraja tjedna dati svoj prijedlog podmirenja računa.

STARI DUG SPOMENIČKE RENTE
 
Bašica je pojasnio da je riječ o starom dugu za spomeničku rentu, koja je tih godina, kad je garaža otvorena iznosila visokih 10 kuna po metru četvornom. Odlukom Vlade RH, spomenička je renta snižena s 10 na 7 kuna, da bi Grad Dubrovnik donio odluku kako će garaža plaćati jednu kunu po kvadratu.
Jedno se vrijeme, dok garaža još nije bila puštena u rad spominjalo kako bi mogla biti izuzeta od plaćanja spomeničke rente, a koliko je to opterećenje garaži koja je otvorena 2008. godine, dovoljno govori podatak da se prostire na čak 18.517 četvornih metara te je najveći dubrovački obveznik plaćanja spomeničke rente.
 
SAMO REDOVITO POSLOVANJE
 
– Mi smo od redovitog poslovanja u mogućnosti pokrivati redovito poslovanje operatera, komunalije i dio kredita – rekao je Bašica. Bašica je tu funkciju preuzeo početkom ožujka 2010. godine, a na pitanje, pripomogne li Grad, kratko je odgovorio kako je posudba od Sanitata od 1,8 milijuna kuna uplaćena prije njegova dolaska.

Inače, kako doznajemo nakon famozne tematske sjednice Gradskog vijeća na temu javne garaže, po tom se pitanju nije ništa konkretno dogodilo. Čak niti pomaklo s mrtve točke. Upućeni s obje strane, one iz Grada i Midia Grupe tvrde kako će se ići sve do arbitraže. Iz Gradskih ureda također doznajemo kako je Midia Grupa bila voljna na pregovore, no Grad je to odbio. Zasad.
 

Pročitajte još

Muratti poslala požurnicu Državnom odvjetništvu

Andrea Falkoni Račić

Ragusa odblokirana, snijeg odgodio pregovore

Barbara Đurasović

Nova runda pregovora u petak!

Barbara Đurasović