Politika

Može i brza cesta iza Neuma

Dogovor o koridoru iza Neuma s kolegom iz BiH, kojim bi se otvorio jug Hrvatske prvi je potez koji je razgovoru za HRT najavio danas imenovani ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić.

– Mogu odgovorno reći da će jedan od mojih prvih sastanaka biti sastanak s ministrom prometa i transporta BiH oko dogovora o koridoru iza Nauma, koji će prolaziti bosansko – hercegovačkim teritorijem kako bi se otvorio hrvatski jug. Ovdje ne moramo govoriti isključivo o autocesti, možemo govoriti i o brzoj cesti koja ima dvije trake. Za dobre projekte uvijek će se naći novac. Posebno za one koje se vežu za europske koridore. Poseban naglasak stavit ću na hrvatskim ceste u koje do sada nije dovoljno ulagano, ujedno bih najavio novu Strategiju prometnog razvitka Hrvatske koja će odrediti nove prioritete –  kazao je za HRT Hajdaš Dončić.

Istaknuo je pritom da će željeznica biti najveći izazov u njegovom ministarstvu, posebno pritom misleći na europske koridore.
– Na luke Rijeke i Ploče, koje se u kombinaciji s razvojem logično vežu na željeznicu. U nekoj budućnosti tu se veže i razvoj riječnog prometa čime se štedi 1200 kilometara za transport robe u srednju Europu – kazao je ministar Hajdaš Dončić, čije je imenovanje Sabor danas izglasao, nakon što se Zlatko Komadina povukao iz zdravstvenih razloga.
 

Pročitajte još

PLAĆA 20 TISUĆA EURA Šuica hrvatska povjerenica u Europskoj komisiji?

Dulist

DIVJAK JE NIJE HTJELA Imenovanje Sanje Putice zategnulo odnose s HNS-om?

Dulist

JADRAN BARAČ Ulica bana Jelačića glavni je spomenik građevinske stihije

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija