Natrag
24.3.2019 01:54

facebook

twitter

google

rss

dulist

Može i brza cesta iza Neuma

18.4.2012 @ 22:26 Dulist Politika

Podijelite:

Dogovor o koridoru iza Neuma s kolegom iz BiH, kojim bi se otvorio jug Hrvatske prvi je potez koji je razgovoru za HRT najavio danas imenovani ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić.

– Mogu odgovorno reći da će jedan od mojih prvih sastanaka biti sastanak s ministrom prometa i transporta BiH oko dogovora o koridoru iza Nauma, koji će prolaziti bosansko – hercegovačkim teritorijem kako bi se otvorio hrvatski jug. Ovdje ne moramo govoriti isključivo o autocesti, možemo govoriti i o brzoj cesti koja ima dvije trake. Za dobre projekte uvijek će se naći novac. Posebno za one koje se vežu za europske koridore. Poseban naglasak stavit ću na hrvatskim ceste u koje do sada nije dovoljno ulagano, ujedno bih najavio novu Strategiju prometnog razvitka Hrvatske koja će odrediti nove prioritete –  kazao je za HRT Hajdaš Dončić.

Istaknuo je pritom da će željeznica biti najveći izazov u njegovom ministarstvu, posebno pritom misleći na europske koridore.
– Na luke Rijeke i Ploče, koje se u kombinaciji s razvojem logično vežu na željeznicu. U nekoj budućnosti tu se veže i razvoj riječnog prometa čime se štedi 1200 kilometara za transport robe u srednju Europu – kazao je ministar Hajdaš Dončić, čije je imenovanje Sabor danas izglasao, nakon što se Zlatko Komadina povukao iz zdravstvenih razloga.
 

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana