Politika

Mostovci upozoravaju o još jednom alarmu za zdravstvo u Županiji

Mostovci upozoravaju o još jednom alarmu za zdravstvo u Županiji

‘Najave o spajanju odjela u Dubrovačkoj bolnici prethodnih dana, kao i potpisivanje Sporazuma o zbrinjavanju hitnih pacijenata kojim će se pacijenti s neretvanskog i vrgorskog područja zbrinjavati u Sveučilišnoj bolnici Mostar, još su jedan alarm za zdravstvo u Dubrovačko-neretvanskoj županiji’, pišu Mostovci u svom priopćenju za medije kojeg prenosimo u cijelosti.

‘Most nezavisnih lista je, upravo zbog katastrofalno lošeg stanja na području naše županije, prije više od mjesec dana tražio tematsku sjednicu o zdravstvu, te smo predložili donošenje određenih mjera usmjerenih na poboljšanje zdravstva. Podsjećamo da je zaključak tematske sjednice bio nadrealan. Vijećnici vladajuće većine izglasali su zaključak kao da žive u nekoj drugoj županiji, a koji je glasio ovako: „Zdravstvo u Dubrovačko-neretvanskoj županiji na visokoj je razini, liječnički kadar je stručan i predan svome pozivu, također i medicinske sestre. Opća bolnica, kao stožerna zdravstvena ustanova, domovi zdravlja, Zavod za hitnu medicinu, Zavod za javno zdravstvo, Specijalna bolnica Kalos i ljekarne su dobro organizirane i opremljene ustanove, o čemu brinu Ministarstvo zdravstva, HZZO i županija uz sve veće uključivanje jedinica lokalne samouprave.“ Ovo je samo uvodni dio zaključka koji je HDZ sa svojim partnerima na silu izglasao na tematskoj sjednici Skupštine Dubrovačko – neretvanske županije.

Prilikom iniciranja tematske sjednice, vjerovali smo kako ćemo barem pokusati zajedničkim djelovanjem doći do optimalnih rješenja za brojne probleme od nagomilanih dugova, nedostatka liječničkog kadra (o čemu su i sami liječnici redovito progovarali) i ostalog medicinskog osoblja koje je potplaćeno, do nejednake dostupnosti i kvalitete medicinske usluge na svim područjima Županije.

Umjesto otvorenog i konstruktivnog dijaloga imali smo priliku još jedan put na djelu vidjeti bahatost i demonstraciju sile kojom nas je HDZ pokusao uvjeriti da je sa zdravstvom sve u najboljem redu. U svojem „farbanju“ građana išli su toliko daleko da su odbili sve naše prijedloge zaključaka za poboljšanje stanja, te na silu usvojili svoje zaključke kojima su samo dodatno pokazali kako nisu niti voljni a niti sposobni riješiti probleme.

Svjedoci smo kako svakodnevno na različitim portalima medicinsko osoblje ukazuje na katastrofalno stanje u dubrovačkoj bolnici, koja osim u milijunskim dugovima grca i u brojnim drugim problemima, posebno onima koji se tiču pomanjkanja doktora koje je toliko kritično da je razina nekih zdravstvenih usluga postala nedostupna, a takvo stanje je i u ostalim zdravstvenim ustanovama na području Županije. Nadamo se da nakon svega vladajuća većina koja je odlučila sama preuzeti odgovornost za rješavanje stanja u zdravstvu naše županije i odbila sve naše prijedloge koji su se upravo odnosili na rješavanje problema na koje sada ukazuje medicinsko osoblje, ima opravdanje za izrečene laži i rješenja za nastale probleme; te da se ta rješenja zaista ne svode na daljnje „farbanje“ koje neodoljivo podsjeća na ono farbanje tunela iz doba premijera Sanadera’, zaključuju iz Mosta nezavisnih lista.

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist