Natrag
18.2.2019 15:26

facebook

twitter

google

rss

dulist

Mostarski studenti u posjeti Konavlima

7.6.2013 @ 12:27 Mia Njavro Zanimljivosti
5;5

Podijelite:

Grupa od dvije stotine studenata s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, sa smjera Turizam i zaštita okoliša, jučer je boravila u Konavlima.

Studenti su obišli Galeriju Bukovac i Mauzolej Račić te agroturizme Seosku kuću Čilipi, Carevinu i vinariju Karaman. Posjetili su i Ilirsku gomilu na Mikulićima i Franjevački samostan u Pridvorju te izletište Đivanović u Ljutoj.  

Smjer turizma i zaštite okoliša mostarsko sveučilište provodi u suradnji s Fakultetom za turizam i ugostiteljstvo u Opatiji, a osim studenata iz Bosne i Hercegovine pohađa ga i značajan broj studenata iz Hrvatske.

– Iznimno smo zadovoljni programom u Konavlima, pogotovo činjenicom što smo se na ovom relativno malom prostoru, u turističkom smislu mikrodestinaciji, mogli upoznati s različitom ponudom. Konavle su idealan primjer regije koja se u socio-geografskom pogledu pod utjecajem turizma snažno transformira, a istovremeno zadržava osnovne prostorne strukture ne narušavajući okoliš. Konavle su nam posebno zanimljive i zbog činjenice da su uvrštene u Europsku ekološku mrežu Natura 2000 – izjavio je doc. dr. sc. Ivan Madžar, pročelnik Odjela za turizam i zaštitu okoliša s mostarskog sveučilišta.

U zaštićenom krajoliku Ljute studentima je o socijalno-geografskoj transformaciji Konavala izlagao mr. sc. Ivo Mujo. Ovom prilikom on je prezentirao projekte i značaj udruge Agroturizam Konavle i naglasio ulogu Dubrovačko-neretvanske županije u razvoju ruralnog turizma.     

Komentari





O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana