Zanimljivosti

Mostarski studenti u posjeti Konavlima

Grupa od dvije stotine studenata s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, sa smjera Turizam i zaštita okoliša, jučer je boravila u Konavlima.

Studenti su obišli Galeriju Bukovac i Mauzolej Račić te agroturizme Seosku kuću Čilipi, Carevinu i vinariju Karaman. Posjetili su i Ilirsku gomilu na Mikulićima i Franjevački samostan u Pridvorju te izletište Đivanović u Ljutoj.  

Smjer turizma i zaštite okoliša mostarsko sveučilište provodi u suradnji s Fakultetom za turizam i ugostiteljstvo u Opatiji, a osim studenata iz Bosne i Hercegovine pohađa ga i značajan broj studenata iz Hrvatske.

– Iznimno smo zadovoljni programom u Konavlima, pogotovo činjenicom što smo se na ovom relativno malom prostoru, u turističkom smislu mikrodestinaciji, mogli upoznati s različitom ponudom. Konavle su idealan primjer regije koja se u socio-geografskom pogledu pod utjecajem turizma snažno transformira, a istovremeno zadržava osnovne prostorne strukture ne narušavajući okoliš. Konavle su nam posebno zanimljive i zbog činjenice da su uvrštene u Europsku ekološku mrežu Natura 2000 – izjavio je doc. dr. sc. Ivan Madžar, pročelnik Odjela za turizam i zaštitu okoliša s mostarskog sveučilišta.

U zaštićenom krajoliku Ljute studentima je o socijalno-geografskoj transformaciji Konavala izlagao mr. sc. Ivo Mujo. Ovom prilikom on je prezentirao projekte i značaj udruge Agroturizam Konavle i naglasio ulogu Dubrovačko-neretvanske županije u razvoju ruralnog turizma.     

Pročitajte još

Putin od Hrvatske traži povrat vrijednih slika, evo što su mu poručili iz Ministarstva kulture

Dulist

Obožavatelji ‘Igre prijestolja’ bijesni, peticijom traže ponovno snimanje zadnjih epizoda

Dulist

ŽELJEZNICOM PO KONAVLIMA Zavirite u fascinantni svijet Pera Šiše

Dulist