Zanimljivosti

Mostarski studenti u posjeti Konavlima

Mostarski studenti u posjeti Konavlima

Grupa od dvije stotine studenata s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, sa smjera Turizam i zaštita okoliša, jučer je boravila u Konavlima.

Studenti su obišli Galeriju Bukovac i Mauzolej Račić te agroturizme Seosku kuću Čilipi, Carevinu i vinariju Karaman. Posjetili su i Ilirsku gomilu na Mikulićima i Franjevački samostan u Pridvorju te izletište Đivanović u Ljutoj.  

Smjer turizma i zaštite okoliša mostarsko sveučilište provodi u suradnji s Fakultetom za turizam i ugostiteljstvo u Opatiji, a osim studenata iz Bosne i Hercegovine pohađa ga i značajan broj studenata iz Hrvatske.

– Iznimno smo zadovoljni programom u Konavlima, pogotovo činjenicom što smo se na ovom relativno malom prostoru, u turističkom smislu mikrodestinaciji, mogli upoznati s različitom ponudom. Konavle su idealan primjer regije koja se u socio-geografskom pogledu pod utjecajem turizma snažno transformira, a istovremeno zadržava osnovne prostorne strukture ne narušavajući okoliš. Konavle su nam posebno zanimljive i zbog činjenice da su uvrštene u Europsku ekološku mrežu Natura 2000 – izjavio je doc. dr. sc. Ivan Madžar, pročelnik Odjela za turizam i zaštitu okoliša s mostarskog sveučilišta.

U zaštićenom krajoliku Ljute studentima je o socijalno-geografskoj transformaciji Konavala izlagao mr. sc. Ivo Mujo. Ovom prilikom on je prezentirao projekte i značaj udruge Agroturizam Konavle i naglasio ulogu Dubrovačko-neretvanske županije u razvoju ruralnog turizma.     

Pročitajte još

Dubrovkinja Zrinka Ćorić jedna od 15 finalistica za Miss Universe Hrvatske

Dulist

I OTAC VLAHA BUKOVCA UZGAJAO DUDOV SVILAC ‘Ćaće je uza me čuvao bube’

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist