Grad

MOSTAR Predstavljen novi projekt prekogranične suradnje

Projekt o povezivanju Dubrovnika, Kotora, Mostara i talijanskog grada Montegrotta predstavljen je 19. lipnja 2018. u Mostaru. Riječ je o projektu koji će se prijaviti na EU program Europa za građane, a na ovom sastanku svih četvorice gradonačelnika istaknuto je kako se ovim prvim zajedničkim projektom želi proširiti mreža suradnje i razvijati zajedničke projekte za budućnost.

– Prekogranična suradnja nam je izuzetno bitna, ona šalje i određene poruke, ali i otvara značajne mogućnosti privlačenja financijskih sredstava iz EU fondova – rekao je na sastanku gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković te je ocijenio kako je ovo jedan od prvih važnih projekata na kojima će se u budućnosti surađivati.

Povezivanje gradova Europe koje bi trebao rezultirati razmjenom ljudi između ova četiri grada i regije, kao i razmjenom iskustava, posebno među mladima, osnovni su parametri zajedničkog projekta. Inicirali su ga gradovi prijatelji Mostar i Montegrotto, čiji je gradonačelnik Ricardo Mortandelo istaknuo kako žele uvezati sve građane malih gradova u cilju formiranja prosperitetne mreže europskih gradova.

– Na taj ćemo način pomoći jedni drugima, a razmjenjujući iskustva možemo graditi budućnost i doprinijeti napretku svake zemlje Europe – poručio je gradonačelnik Montegrotta.

Gradonačelnik Kotora Vladimir Jokić rekao je kako se ovim projektom nastavljaja ono što je započeto u Kotoru prije nekoliko mjeseci kada su potpisali memorandum o prijateljstvu ovih gradova.

– Posebno treba istaknuti i činjenicu da se radi o suradnji tri države – BiH, Hrvatske i Crne Gora, ali i suradnji tri UNESCO-va grada. Sve su to poveznice koje i prilikom prijava na europske projekte mogu biti plus za Mostar, Kotor i Dubrovnik – poručio je Franković.

Pročitajte još

VAŽNA OBAVIJEST Sljedeća tri dana zatvara se promet preko Mirinova

Dulist

SRETNO, ANA! Glasnogovornica Grada Dubrovnika odlazi u privatne vode

Dulist

Franković otkrio kada bi se mogao potpisati ugovor za ‘Aglomeraciju Dubrovnik’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija