Grad

MOSTAR Predstavljen novi projekt prekogranične suradnje

MOSTAR Predstavljen novi projekt prekogranične suradnje

Projekt o povezivanju Dubrovnika, Kotora, Mostara i talijanskog grada Montegrotta predstavljen je 19. lipnja 2018. u Mostaru. Riječ je o projektu koji će se prijaviti na EU program Europa za građane, a na ovom sastanku svih četvorice gradonačelnika istaknuto je kako se ovim prvim zajedničkim projektom želi proširiti mreža suradnje i razvijati zajedničke projekte za budućnost.

– Prekogranična suradnja nam je izuzetno bitna, ona šalje i određene poruke, ali i otvara značajne mogućnosti privlačenja financijskih sredstava iz EU fondova – rekao je na sastanku gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković te je ocijenio kako je ovo jedan od prvih važnih projekata na kojima će se u budućnosti surađivati.

Povezivanje gradova Europe koje bi trebao rezultirati razmjenom ljudi između ova četiri grada i regije, kao i razmjenom iskustava, posebno među mladima, osnovni su parametri zajedničkog projekta. Inicirali su ga gradovi prijatelji Mostar i Montegrotto, čiji je gradonačelnik Ricardo Mortandelo istaknuo kako žele uvezati sve građane malih gradova u cilju formiranja prosperitetne mreže europskih gradova.

– Na taj ćemo način pomoći jedni drugima, a razmjenjujući iskustva možemo graditi budućnost i doprinijeti napretku svake zemlje Europe – poručio je gradonačelnik Montegrotta.

Gradonačelnik Kotora Vladimir Jokić rekao je kako se ovim projektom nastavljaja ono što je započeto u Kotoru prije nekoliko mjeseci kada su potpisali memorandum o prijateljstvu ovih gradova.

– Posebno treba istaknuti i činjenicu da se radi o suradnji tri države – BiH, Hrvatske i Crne Gora, ali i suradnji tri UNESCO-va grada. Sve su to poveznice koje i prilikom prijava na europske projekte mogu biti plus za Mostar, Kotor i Dubrovnik – poručio je Franković.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist