Politika

Most Poreznoj upravi: Žurno izvršite nadzor nad podrijetlom imovine Dubravke Šuice

Most nezavisnih lista Dubrovačko-neretvanske županije poziva Poreznu upravu u Dubrovniku da žurno izvrši nadzor nad podrijetlom imovine Dubravke Šuice, hrvatske kandidatkinje za potpredsjednicu Europske komisije za demokraciju i demografiju. Tim povodom uputili su i propćenje za javnost:
-Smatramo da je ovo za građane Dubrovnika puno važnija tema od one hoće li gradonačelnik Dubrovnika pružiti ruku gradonačelniku Trebinja, dok pola Trebinja radi u Dubrovniku, a pola HDZ-a redovito uživa u delicijama s one strane granice. Sigurno nije irelevantno hoće li sutra možda neki europski mediji pisati kako političarka iz Dubrovnika nije izabrana na mjesto potpredsjednice Europske komisije jer nije mogla dokazati podrijetlo svoje desetke milijuna kuna vrijedne imovine. Stoga pozivamo nadležnu ispostavu Porezne uprave u Dubrovniku da žurno izvrši nadzor nad podrijetlom imovine moguće buduće potpredsjednice Europske komisije te da o tome svemu izvjesti javnost – ističu u Mostu Dubrovačko-neretvanske županije.
Napominju kako je ovo savršena prilika za Dubravku Šuicu i HDZ da činjenicama demantiraju napise i ušutkaju udruge i medije za koje tvrde da šire ‘fake news’ o njezinoj imovini.
-Još je više začuđujuće kako ‘novi’ dubrovački HDZ daje podršku politici skrivanja činjenica koju vodi njihova vrhuška, a ne zalaže se za transparentno i jedino moguće rješenje ove situacije, a to je poziv na objavu imovinskih kartica i utvrđivanje eventualnog nerazmjera imovine. Osobito zato što koriste svaku priliku da se javno ograde od Dubrovačkog dogovora i svih afera koje ni danas nisu razriješene, a u kojima je jedan od glavnih aktera bila upravo Dubravka Šuica, a riječ je o Golfu na Srđu, javnoj garaži Ilijna Glavica, prenamjeni zemljišta na Nuncijati… – navode iz Mosta uz napomenu kako je ovako visoka funkcija bivše gradonačelnice Dubrovnika iznimna čast i trebala bi otkloniti svaku sumnju u porijeklo svoje imovine, podastiranjem imovinske kartice.

Pročitajte još

‘NEISPLATIVO I OPASNO’ Most poziva na sazivanje županijske sjednice o CGO Lučino razdolje

Dulist

POTVRĐEN PLENKOVIĆEV TIM Unatoč spekulacijama Franković nije kandidat za potpredsjednika HDZ-a

Dulist

BORBA PROTIV SIROMAŠTVA HSU predlaže: ‘Ove se građane treba osloboditi plaćanja pristojbe HRT-a’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija