Aktualno

“Most graditi odmah bez odgađanja!”

"Most graditi odmah bez odgađanja!"

Povodom široke rasprave u javnosti o hrvatskoj granici na Kleku Udruga profesionalnih ribara “MARE CROATICUM” sa sjedištem u Umagu uputila je priopćenje za javnost, kojeg potpisuje predsjednik udruge Daniele Kolec, a koje prenosimo u cijelosti.

“Sa pozornošću pratimo događaje oko problema granice na moru sa Bosnom i Hercegovinom i ovim putem želimo poduprijeti sve ljude koji se protive darovanju Velikog i Malog škoja, rta Klek, kao i svakog metra kopna ili mora bilo kojeg djela Lijepe Naše.

Imamo veliko iskustvo oko Savudrijske vale i još jednom političari su dokazali licemjerje i da ih ne interesira jednom kad dobiju vlast glas naroda. Da ih ne interesira gubitak svakog života u Domovinskom ratu koji je ginuo za svaki pedalj domovine.

Nedopustivo je da jedna susjedna zemlja brani drugoj zemlji da gradi most na svom teritoriju i tu je očito da je Bosna puno naučila od Slovenije i da čeka ishod spora Hrvatske i Slovenije. Ako Slovenci dobiju spor, Bosna će znati kako ucjenjivati Hrvatsku.

2001. godine dok smo se borili protiv sporazuma Drnovšek – Račan (SDP) u više navrata upozoravali smo da mi ribari na sjeveru branimo granicu i na jugu. Na žalost, na kraju došlo je do sramotnog sporazuma Pahor – Kosor (HDZ) pa očekujemo velike promjene nama na štetu na samoj morskoj i kopnenoj granici koje će se odraziti na kraju i kod Neuma i vjerojatno će biti upitan most koji Vi naši dragi južni sunarodnjaci, imate pravo dobiti koštao koliko koštao.

Zato smo  mišljenja kao i Vi most treba graditi odmah bez odgađanja uvijek poštujući potrebe susjeda, ali i dajući do znanja da tu ne može biti uvjetovanja i prijetnji.

S toga bez obzira koje ste političke boje ili ne, budite udruženi i ne nasjedajte na političare jer po našem velikom iskustvu stoji samo jedna stvar, vlastiti interesi, što manje rada i komplikacija jer je dokazano država im služi samo za jedno, musti državu i narod do zadnje kapi.
 
Udruga profesionalnih ribara “MARE CROATICUM”
Predsjednik
Kolec Daniele”

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist