Zanimljivosti

“Most će biti izgrađen, usprkos svemu!”

Predsjednica udruge „Gradimo Pelješki most“ Branka Šeparović održala je u utorak navečer novo predavanje o ideji skupljanja novca za izgradnju mosta, ali i predstavila izgled dva anđela koji će krasiti most nakon izgradnje.

– Glavna poruka jest da će most biti sagrađen usprkos svemu i to na jedini mogući način, novcem prikupljenim od dobrovoljnih priloga. Tako je sagrađeno sve vrijedno i velebno kroz povijest pa se valja nadovezati na tu dobru tradiciju – kazala je tom prilikom Šeparović.

– Ne mislite valjda da je slučajno osobna iskaznica izrađena tako da završavamo na Komarni i da su svi ovi cirkusi oko mosta slučajni? Sve je to povezano, no nećete vjerovati nama su pomogli anđeli – istaknula je Šeparović, dodavši kako je riječ tek o minijaturnoj replici, jer oni 'pravi' bit će visoki četiri i pol metara.

– Bili smo kod predsjednika države, Sabora i Vlade, kao i kod ministra Linića. Svi su mi rekli da je to vrlo lijepo i da mi čestitaju, ali da sigurno nećemo skupiti niti kune jer da siromašni nemaju, a bogati ne daju – rekla je Šeparović.

Najavila je kako će sav novac, kad bude skupljen, jednim potpisom biti prenesen u državni proračun. Ako pak ne uspije u svojoj namjeri i do 1. listopada novca ne bude dovoljno, Šeparović namjerava zatvoriti udrugu, a novac vratiti svim donatorima, i to s kamatama.

Pročitajte još

OD KAD JE MJERENJA U Pločama i Splitu zabilježene ekstremne razine mora

Dulist

Vrijedni lokrumski vatrogasci i danas ‘u akciji’ dok valovi ‘gutaju’ Portoč

Dulist

Kraj svetog Andrije ‘uhvaćen’ val od skoro 11 metara

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija