Natrag
21.2.2019 15:01

facebook

twitter

google

rss

dulist

More je čisto, slobodno se kupajte!

30.7.2013 @ 10:45 Baldo Marunčić Zanimljivosti

Podijelite:

Uzorci mora na svih 108 plaža na području Dubrovačko-neretvanske županije u petom su redovnom ispitivanju odgovarali Uredbama o kakvoći mora za kupanje.

Zavod za javno zdravstvo DNŽ obavio je ispitivanje mora  od 16. do 24. srpnja 2013. godine, a rezultati su pokazali kako je na 104 plaže more ocijenjeno kao more izvrsne kakvoće, na plažama Ušće u Pločama i Kupalište VK Cavtat more je bilo dobre kakvoće, dok je na plažama Mali Zaton i Kobaš kakvoća mora bila zadovoljavajuća.

Detaljniji podaci dostupni su javnosti na web stranicama Ministarstva zaštite okoliša i prirode i Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije.

Tako se na adresama http://www.izor.hr/kakvoca/ ili http://www.zzjzdnz.hr/ mogu vidjeti ocjene kakvoće prikazane obojanim kružnim simbolima i to plavim (izvrsna), zelenim (dobra), žutim (zadovoljavajuća) i crvenim (nezadovoljavajuća) na Google maps podlogama, kao i brojne popratne informacije (npr. temperature zraka i mora, slanost, smjer vjetra).

Rezultati utvrđivanja kakvoće mora upisuju se u bazu podataka odmah nakon završetka analize.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana