Natrag
19.2.2019 18:29

facebook

twitter

google

rss

dulist

More je čisto, slobodno se kupajte!

15.7.2013 @ 10:17 Baldo Marunčić Zanimljivosti

Podijelite:

Četvrto ovosezonsko ispitivanje kakvoće mora za kupanje pokazalo je kako uzorci mora sa svih 108 plaža odgovaraju odredbama Uredbe o kakvoći mora za kupanje.

Naime, Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, obavio je četvrto redovno ispitivanje mora od 1. do 10. srpnja 2013. godine.  More na 104 plaže ocijenjeno je kao more izvrsne kakvoće, na plažama Kod mosta–Veliko jezero, Polače i Okuklje na Mljetu more je bilo dobre kakvoće dok je na plaži Mali Zaton kakvoća mora bila zadovoljavajuća.
 
Detaljniji podaci dostupni su javnosti na web stranicama Ministarstva zaštite okoliša i prirode i Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije.
 
Tako se na adresama http://www.izor.hr/kakvoca/ ili http://www.zzjzdnz.hr/ mogu vidjeti ocjene kakvoće prikazane obojanim kružnim simbolima i to plavim (izvrsna), zelenim (dobra), žutim (zadovoljavajuća) i crvenim (nezadovoljavajuća) na Google maps podlogama, kao i brojne popratne informacije (npr. temperature zraka i mora, slanost, smjer vjetra). Rezultati utvrđivanja kakvoće mora upisuju se u bazu podataka odmah nakon završetka analize.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana