Zanimljivosti

More je čisto, slobodno se kupajte!

More je čisto, slobodno se kupajte!

Uzorci mora na svih 108 plaža na području Županije i na drugom su ovosezonskom ispitivanju odgovarali uvjetima Uredbe o kakvoći mora.

Naime, Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije proveo je ispitivanje mora na 108 plaža od 3. do 10. lipnja 2013. godine.
 
More na 102 plaže ocijenjeno je kao more izvrsne kakvoće, na plažama Supetar u Cavtatu, Slivno u Kleku, Sreser u Janjini i Polače na Mljetu more je bilo dobre kakvoće dok je na plažama Portina u Pločama i Kučište u Orebiću kakvoća mora bila zadovoljavajuća.
 
Detaljniji podaci dostupni su javnosti na web stranicama Ministarstva zaštite okoliša i prirode i Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije.
 
Tako se na adresama http://www.izor.hr/kakvoca/ ili http://www.zzjzdnz.hr/ mogu vidjeti ocjene kakvoće prikazane obojanim kružnim simbolima i to plavim (izvrsna), zelenim (dobra), žutim (zadovoljavajuća) i crvenim (nezadovoljavajuća) na Google maps podlogama, kao i brojne popratne informacije (npr. temperature zraka i mora, slanost, smjer vjetra).
 
Rezultati utvrđivanja kakvoće mora upisuju se u bazu podataka odmah nakon završetka analize.

Pročitajte još

KAKO IZBIJELITI JAJA? S octom i vodom u tri jednostavna koraka

Dulist

USKRŠNJI TRIKOVI Evo kako provjeriti jesu li jaja svježa ili pokvarena

Dulist

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist