Zanimljivosti

More je čisto, slobodno se kupajte!

Uzorci mora na svih 108 plaža na području Županije i na drugom su ovosezonskom ispitivanju odgovarali uvjetima Uredbe o kakvoći mora.

Naime, Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije proveo je ispitivanje mora na 108 plaža od 3. do 10. lipnja 2013. godine.
 
More na 102 plaže ocijenjeno je kao more izvrsne kakvoće, na plažama Supetar u Cavtatu, Slivno u Kleku, Sreser u Janjini i Polače na Mljetu more je bilo dobre kakvoće dok je na plažama Portina u Pločama i Kučište u Orebiću kakvoća mora bila zadovoljavajuća.
 
Detaljniji podaci dostupni su javnosti na web stranicama Ministarstva zaštite okoliša i prirode i Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije.
 
Tako se na adresama http://www.izor.hr/kakvoca/ ili http://www.zzjzdnz.hr/ mogu vidjeti ocjene kakvoće prikazane obojanim kružnim simbolima i to plavim (izvrsna), zelenim (dobra), žutim (zadovoljavajuća) i crvenim (nezadovoljavajuća) na Google maps podlogama, kao i brojne popratne informacije (npr. temperature zraka i mora, slanost, smjer vjetra).
 
Rezultati utvrđivanja kakvoće mora upisuju se u bazu podataka odmah nakon završetka analize.

Pročitajte još

Predstavljen Zbornik radova o Pupnatu autora Nevena Fazinića

Dulist

ULICAMA NAŠEG GRADA Klapa Linđo na skalinima Dominikanaca

Dulist

GOTOVA SANACIJA Peskarija se otvara ovog utorka!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija