Aktualno

Mons. Petar Palić preuzeo službu mostarsko-duvanjskog biskupa

Mons. Petar Palić preuzeo službu mostarsko-duvanjskog biskupa

Mons. Petar Palić, donedavni geneneralni vikar Dubrovačke biskupije, a potom i hvarski biskup, proteklog je ponedjeljka ustoličen u Katedrali Marije Majke Crkve u Mostaru za mostarsko-duvanjskog biskupa i trajnog upravitelja trebinjsko-mrkanskog.

Prije obreda ustoličenja biskup Ratko Perić osvrnuo se na sve godine svoje službe i zahvalio i na radostima i na nevoljama s kojima se susretao. Novom mostarsko-duvanjskom biskupu Petru Paliću poželio je obilje blagoslova i mudrosti kao i uspjeha u radu.

– Biskupe Petre i ti započinješ u znaku uzvišenja svetoga Križa, uz 40. obljetnicu posvete ove katedrale Marije Majke Crkve i uvijek te pratila velika milost božja, sedmerostruki darovi Duha Svetoga od mudrosti do bogobojaznosti i na Kristovu riječ bacao mreže milosti i radosti i imao obilna uspjeha i evanđeoskog blagoslova – poručio je biskup Perić.

U svojoj propovijedi biskup Petar Palić kazao je kako je svjestan kako trenutaka poteškoća i kušnja neće nedostajati, ali ‘Isus nas potiče da vjerujemo njegovoj riječi i da se ne bojimo’.

Biskup Palić je istaknuo kako sanja BiH kao zemlju ravnopravnih u kojoj ima mjesta za dostojanstven život svakog čovjeka, pišu 24 sata.

Na misi ustoličenja u Mostaru bio je i premijer Andrej Plenković.

Više pročitajte ovdje.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

ROĐENI ISTI DAN I GODINU Sretan rođendan Josipu Škerlju i Lukši Peku!

Dulist

IZVJEŠĆE O RADU POVJERENSTVA PRED VIJEĆNICIMA Na što su se žalili pacijenti tijekom 2023.?

Dulist

Izložba ‘Dani ponosa – herojska obrana Dubrovnika 1991.’ gostuje u Zagrebu

Dulist