Natrag
23.2.2019 14:03

facebook

twitter

google

rss

dulist

MOLITVA I SUZE Biskup Uzinić predvodio misu za stradale

26.12.2013 @ 18:38 Dulist Zanimljivosti
15;15

Podijelite:

U prepunoj crkvi svetog Mihajla u četvrtak navečer održana je misa zadušnica za stradale u teškoj prometnoj nesreći u Župi dubrovačkoj te za stradalog mladića u prometnoj nesreći na Lastovu.

Misu na kojoj se okupio veliki broj prijatelja i školskih kolega stradalih predvodio je dubrovački biskup mons. Mate Uzinić.

– U Dubrovniku se čuje jauk i plač na dan kada bi se svi trebali radovati. Božić je vrijeme radosti, a ona je prekinuta u obiteljima nastradalih mladića. Neka ova tragedija bude pouka nama svima da se zapitamo zašto se ovakve stvari stalno ponavljaju. Ne smijemo upirati prstom u nikoga, već samo u sebe. Koliko smo puta mi sjeli u auto, a da nismo bili spremni za vožnju. Koliko se puta nismo pridržavali uvjeta na cesti, vozili pod utjecajem alkohola, tijekom vožnje uzimali mobitel. I mi smo mogli izazvati nesreću. Oni fizički možda više nisu s nama, ali su u Gospodinu i s njima ćemo se jednog dana susresti – istaknuo je u propovijedi vidno potreseni biskup Uzinić.

Podsjetimo, u teškoj prometnoj nesreći koja se sinoć dogodila u blizini Kupara stradale su dvije osobe, jedna je teško ozlijeđena i nalazi se na respiratoru, dok su tri osobe lakše ozlijeđene i zadržane su u bolnici. Večer ranije na Lastovu je u prometnoj nesreći stradala jedna osoba.

Inače, dva stradala mladića u prometnoj nesreći u blizini Kupara bili su volonteri i krizmanici u Župi svetog Mihajla.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana