Kultura

Mokošički kulturni programi već ovog ljeta

Članovi dobrovoljnog vatrogasnog društva Komolac jutros su počeli sa čišćenjem okoliša ljetnikovca Lazarević ispod Nove Mokošice.  

Cilj radova je urediti vrtove kako bi postali kulturno društveni park za naselje Mokošica. Uz ljetnikovac, uredit će se i staza kroz obližnju šumu kojom će se povezati Nova Mokošica i ljetnikovac.

 Kulturni programi poput kino predstava, radionica ili  pjesničkih večeri na otvorenom moći će se organizirati već od ovog ljeta, a ulaz u sam ljetnikovac biti će zabranjen, obzirom na njegovo trošno stanje.

Ljetnikovac Lazarević činit će knjižnicu, kino Slavicu, park Orsulu i Saloču od zrcala u jednome – istaknuo je gradonačelnik Andro Vlahušić, te dodao kako će dugoročno Dubrovnik dati izraditi projekt cjelovite obnove ljetnikovca, izraditi financijsku konstrukciju i obnoviti objekt i dvorište nakon čega će trajno biti namijenjen kulturi i kulturnim potrebama stanovnika Mokošice.
 

Pročitajte još

Ljubitelji jazza, Igre za vas donose pravu poslasticu

Dulist

MOGUĆNOSTI SURADNJE Sastanak Igara, Grada Dubrovnika i francuskog Ministarstva kulture

Dulist

IGRA I VEČERAS Maestralna predstava ‘Tko pjeva zlo ne misli’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija