Aktualno

Mokošici umjesto pastoralnog shopping centar

Mokošici umjesto pastoralnog shopping centar

Umjesto Pastoralnog centra u Mokošici će niknuti shopping centar.

Gradonačelnik Andro Vlahušić tako je odlučio ciljanim izmjenama i dopunama GUP-a prenamijeniti prostor u Mokošici koji je prema važećoj prostorno-planskoj dokumentaciji predviđen za gradnju vjerskog objekta s pratećim sadržajima (župna kuća, stanovanje i polivalentna dvorana za svećenike, poslovno-trgovački sadržaji i sl).

– Budući se, u međuvremenu, odustalo od gradnje pastoralnog centra, ocijenjeno je kao prioritetan zadatak na ovom području izgradnja komercijalnih i društvenih sadržaja radi podizanja kvalitete života stanovnika Mokošice – navedeno je u odluci o pokretanju postupka ciljanih izmjena GUP-a, o čemu tek trebaju raspravljati gradski vijećnici.

Nadalje je istaknuto, kako je ocijenjeno, budući da je postupak izmjene i dopune važeće prostorno-planske dokumentacije dugotrajan proces, da se redefiniranje zone Pastoralnog centra izdvoji kao prioritetan u procesu donošenja.
Shodno tome, pristupilo se izradi Odluke o izradi ciljanih izmjena i dopuna GUP-a Grada Dubrovnika.

Ovim činom, navode z gradske uprave, ne obustavlja se postupak izrade Izmjena i dopuna GUP-a Grada Dubrovnika kao ni postupak izrade Izmjena i dopuna PPU-a Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

CAVTATSKI UČENICI U KUĆI BUKOVAC Izrađivali uskršnje čestitke

Dulist

Dragovoljci HRM Dubrovnik na prijemu kod komodora Dojkića

Dulist

DODIJELJENO DESET ‘A’ DRŽAVNIH STIPENDIJA Saznajte tko su najbolji studenti Sveučilišta u Dubrovniku

Marko Džamarija