Crna kronika

Mokošica se gasi iza brda, Neretva kritično

Mokošica se gasi iza brda, Neretva kritično

Požar u Mokošici i Rijeci dubrovačkoj, na teritoriju Republike Hrvatske je riješen, no problem bi mogla predstavljati vatra koje je prešla iza brda na teritorij Bosne i Hercegovine.

Rekao nam je županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović, istaknuvši kako će se zbog toga na to požarište sad usmjeriti jedan kanader kako bi se vatra čim prije stavila pod kontrolu, jer se strahuje od vraćanja na teritoriji Hrvatske, a iza brda su već i zemaljske snage.

To, je uz požar na Neretvi prioritet.
Požar u Platu je saniran, u Cavtatu, gdje je buknulo u nedjelju jutro, kao i na Lopudu je ugašen, dok se kontrolira požarište u Konavlima.

I dalje je jako teška situacija s velikim požarom na potezu od Komina do Kule norinske, koji je i dalje aktivan. Noća je tamo bilo dramatično, branile su se kuće, srećom uspješno.
– Sve su kuće obranjene i nijedna nije stradala, ali požar prijeti i dalje. Pred nama je i danas težak dan, aktivnosti će i danas biti jako velike i ovo će sigurno potrajati. Radi se, došla nam je i vojska te pomoć iz unutrašnjosti pa imamo freške snage te ćemo krenuti u daljnju akciju – rekao nam je Simović, dodavši kako se i u Neretvu upućuje jedan kanader.

U tri velika požara na županijskom području, te nekoliko manjih dva su vatrogasca ozlijeđena, Kako nam je rekao županijski vatrogasni zapovjednik jedan je imao srčanih problema tijekom intervencije u Platu, dok je drugi zadobio opekline gaseći Komin, no već je pušten kući, dok se ovaj iz Plata danas otpušta.

– Ovo su veliki požari i zaista se veliki napori ulažu – zaključio je županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović.

Pročitajte još

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

Dulist

OTKRIVENO ZLOČINAČKO UDRUŽENJE U Hrvatsku prokrijumčarili najmanje 305 kilograma marihuane

Dulist

Vozio s 2,5 promila alkohola u krvi, ostao bez dozvole na tri mjeseca

Dulist