DuList IN

‘MOJA MAMA ŠOPINGHOLIČARKA’ Jelena Gjenero: Sreću čine male stvari

‘MOJA MAMA ŠOPINGHOLIČARKA’ Jelena Gjenero: Sreću čine male stvari

Novi roman za djecu autorice Jelene Gjenero ‘Moja mama šopingholičarka’, koji je u izdanju Društva za afirmiranje i promicanje knjige i stripa Slagalica, predstavljen je dubrovačkoj publici u petak, 9. ožujka, u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.

Uz autoricu o knjizi su govorile i Marina Kljunak Čuikin, Lukrecija Ujdrur Pavlović te Renata Zlatković.
-Ovaj roman poziva nas k sebi. Knjiga je to koja se čita u jednom dahu, a iznenadi nas poetskim draguljima spisateljice, pjesnikinje. Stranicama knjige plovimo prepušteni toku priče u iščekivanju zanimljivih događaja. Ovaj roman snažan je dokument jednog vremena, jedne sudbine i položaja žene – napomenula je Ujdur Pavlović.

Zlatković je istaknula kako je ova knjiga podsjetila na jedan drugi roman za djecu, a riječ je o djelu britanske spisateljice Ann Fine ‘Moja mama pankerice’ i to ne samo zbog naslova. U oba djela riječ je o neobičnom odnosu majke i kćeri koja je zapravo roditelj u obitelj.

U svom 12-godišnjem spisateljskom radu Jelica Gjenero objavila je 20-ak priča koje su gotove sve pretočene u slikovnice te romane ‘Koraljna ogrlica’ i ‘Moja mama šopingholičarka’. U oba njezina romana ne obraća se samo djeci, nego što je još važnije uvijek uspijeva naći put do čitatelja i prenijeti poruku neovisno o njegovoj kronološkoj dobi i životnom iskustvu objasnila je Zlatković.

-Uživajući u ljepotama svijeta, ne smijemo zaboraviti da je prava istinska sreća u nama samima. Autoričin roman zapravo je priča o nadi, ljubavi, prijateljstvu, snovima od kojih ne smijemo odustati, koji se pobjedonosno penju na tron i sasvim se zasluženo uslijed svih nedaća u romanu nižu kao biseri u ogrlici života – zapisala je Ujdur Pavlović u predgovoru knjige.

Autorica je istaknula kako je na početku imala dva naslova ‘Moja mama šopingholičarka’ i ‘Sreću čine male stvari’, a prvi je pobjedio. Upravo je misao kako sreću čine male stvari protkana kroz cijelo djelo.
-Sreću treba pronalaziti u svakodnevnom životu, u svakodnevnim malim stvarima koje nas okružuju, a koje nekada ne primjećujemo – zaključila je Gjenero.

Promocija je bila popraćena glazbom, glumom i interpretacijom ulomaka iz romana u izvedbi učenika OŠ Lapad i OŠ Župa Dubrovačka. Nastupili su: Matea Bogdanović, Matea Daničić, Rina Gugić, Lucija Kaštelan, Marija Kristić, Ana Maškarić, Katarina Mrvalj, Mia Radinković, Anđela Savić, Nikolina Šilje, Ivana Šošić, Nikola Oblizalo i Nora Ujdur.

Foto: Vedran Levi

Pročitajte još

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist

JOŠ JEDAN HIT GRUPE SILENTE ‘Sve da ima neki način’ među top 10 singlova domaće liste

Dulist