Aktualno

Moguće proglašenje elementarne nepogode

Moguće proglašenje elementarne nepogode

Stožer za zaštitu i spašavanje DNŽ, koji je aktiviran na Medarevu, a na poziv župana Nikole Dobroslavića, ima pune ruke posla.

Stožer će do daljnjega imati redovita dežurstva, a kako doznajemo razmišlja se i o proglašenju elementarne nepogode.

Rečeno nam je i kako su na području Metkovića ceste prohodne, hrana i piće su dostupni stanovništvu, dok nema većih problema sa opskrbom električnom energijom.

Što se tiče stanja na cestama, ističu u Stožeru, na području Pelješca, doline Neretve, Metkovića i Ploča proglašeni su zimski uvjeti, uz obaveznu upotrebu zimske opreme, a zabranjen je promet tegljačima i prikolicama. Zatvorena je državna cesta D 425 Ploče – Karamatići.

Još uvijek se bez električne energije gradovi Ploče i Opuzen te veći dio Pelješca. Podsjetimo, zbog velikih vremenskih nepogoda na 35 – kilovoltnom dalekovodu Opuzen-Ploče srušena su 4 stupa, kao i na 110 – kilovoltnom dalekovodu Makarska – Opuzen, dok je zbog kvara na 110- kilovoltnom dalekovodu Metković-Neum-Ston došlo do kvara na trafostanici Neum. 

Župan Dobroslavić obišao je danas Opuzen, Ploče i Metković.

Iz Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije danas je priopćeno kako je uslijed obilnih kiša koja je padala na dubrovačkom području proteklih dana došlo do zamućivanja vode s izvora rijeke Omble u Komolcu te Vrela u Šumetu, rekli su nam iz Centra 112. Stoga iz Zavoda preporučuju građanima da se voda prije upotrebe za piće prokuhava i taloži.
 

Pročitajte još

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist