Aktualno

Moguća nagodba s pacijenticom

Moguća nagodba s pacijenticom

Ministar zdravstva Darko Milinović potvrdio je da je upoznat s razgovorima između Opće bolnice Dubrovnik i pacijentice kojoj je izvađen zdrav bubreg i izjavio kako je moguća nagodba te nema potrebe za smjenom ravnatelja.

Javljajući se u večernjim vijestima HRT-a Milinović je kazao kako je 29. rujna pogrešnoj pacijentici, koja je čekala operaciju kralježnice, izvađen zdravi bubreg uslijed zamjene dokumentacije. O tome je dubrovačka bolnica odmah izvijestila Ministarstvo zdravstva koje je naložilo inspekcijski nadzor i o svemu izvijestilo Hrvatski liječnički zbor koji je nadležan za istragu postojanja liječničke pogreške i Državno odvjetništvo, kako bi se utvrdila i eventualna kaznena odgovornost.

Ministar je naglasio kako nema razloga za smjenom ravnatelja Branka Bazdana, jer odgovornost i u ovom slučaju treba individualizirati i eventualne krivce, nakon provedenog postupka primjereno kazniti. Također je izrazio svoje žaljenje pacijentici i njenoj rodbini.

Kako se neslužbeno saznaje, riječ je o 56-godišnjoj pacijentici iz okolice Dubrovnika kojoj je tog 29. rujna trebala biti operirana kralježnica. Istovremeno je na operaciju bila naručena i pacijentica istog imena s tumorom bubrega. Nečijom pogreškom ili nemarom, pogrešnoj je pacijentici izvađen bubreg, a odgovore o čijoj krivnji je riječ, trebala bi dati istraga.
 
 
 

 

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist