Aktualno

Mogu li povijesni gradovi ostati ‘živi’?

U Dubrovniku se danas i sutra održava međunarodna radionica "Unapređenje kvalitete života u povijesnim gradovima – energetska učinkovitost".

Tim povodom jutros je održana i konferencija za novinare na kojoj su među ostalim sudjelovali i predsjednik Hrvatske udruge povijesnih gradova   Andro Vlahušić, ispred UNESCO-a Davide Poletto i brojni drugi.

-Moramo istražiti kako poboljšati kvalitetu života u povijesnim gradovima. Moramo implementirati nove tehnologije, ali na način da ti gradovi osntanu povijesni – rekao je uvodno Vlahušić.

-Energetska učinkovitost uvijek mijenja ljudske navike  i to nije jednostavno. To je ekonomska kategorija, a u povijesnim gradovima povrat te investicije  je gotovo nemoguć u nekom realnom vremenu – rekao je pak stručnjak za energetiku Željko Tomšić.

-Treba razmotriti vremenske promjene. Razina mora se podiže i svaki građanin mora biti svjestan toga – rekao je pak Poletto.
 

Pročitajte još

BOURBON RHODE Pojavio se video spašavanja dvojice Ukrajinaca i Rusa

Dulist

Auro Domus odbijen na Visokom upravnom sudu, Blaga djela skidaju dva bankomata

Leona Rašica

OD PONEDJELJKA Novi Libertasov vozni red za Župu i Konavle

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija