Natrag
18.4.2019 14:49

facebook

twitter

google

rss

dulist

Mogu li povijesni gradovi ostati ‘živi’?

3.10.2013 @ 10:50 Baldo Marunčić Aktualno
3;3

Podijelite:

U Dubrovniku se danas i sutra održava međunarodna radionica "Unapređenje kvalitete života u povijesnim gradovima – energetska učinkovitost".

Tim povodom jutros je održana i konferencija za novinare na kojoj su među ostalim sudjelovali i predsjednik Hrvatske udruge povijesnih gradova   Andro Vlahušić, ispred UNESCO-a Davide Poletto i brojni drugi.

-Moramo istražiti kako poboljšati kvalitetu života u povijesnim gradovima. Moramo implementirati nove tehnologije, ali na način da ti gradovi osntanu povijesni – rekao je uvodno Vlahušić.

-Energetska učinkovitost uvijek mijenja ljudske navike  i to nije jednostavno. To je ekonomska kategorija, a u povijesnim gradovima povrat te investicije  je gotovo nemoguć u nekom realnom vremenu – rekao je pak stručnjak za energetiku Željko Tomšić.

-Treba razmotriti vremenske promjene. Razina mora se podiže i svaki građanin mora biti svjestan toga – rekao je pak Poletto.
 

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana