Županija

MOBILNI ŠALTER U ŽUPANIJI Policijski ured stiže do Vas!

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska će u razdoblju od 12. do 20. studenog na sedam lokacija organizirati mobilni šalterski ured kako bi upravni poslovi bili dostupniji teško pokretnim osobama i invalidima.

Naime, Ministarstvo unutarnjih poslova projektom mobilnog šalterskog vozila osiguralo je mobilni ured za obavljanje upravnih poslova, čime se ponajprije želi poboljšati kvaliteta suradnje i pružanje usluge građanima.

Namjena mobilnog šalterskog ureda je odlazak do teško pokretnih osoba i invalida, odlazak na otoke i prometno problematična područja te obilazak mjesta gdje je usluga šalterskog poslovanja strankama potrebna, a nije dostupna preko stacionarnih objekata Ministarstva unutarnjih poslova.

Na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske određeno je sedam lokacija na kojima će od 12. do 20. studenog biti mobilni šalterski ured. Građani će moći koristiti usluge mobilnog šalterskog ureda i to poslove prijavništva (odjava i prijava prebivališta, boravišta), osobnih iskaznica, putovnica, vozačkih dozvola i registracije vozila, i to na slijedećim lokacijama:

Na području Pelješca od 12. do 14. studenog mobilni ured organizira se u Janjini (12. studenog od 9 do 15 sati kod Doma kulture), Trpnju (13. studenog od 9 do 15 sati na parkingu na rivi) i Orebiću (14. studenog od 9 do 15 sati na parkingu glavne rive); na otoku Korčula ured će biti u Smokvici 17. studenog od 9 do 15 sati ispred općine, u Blatu 18. studenog od 9 do 15 sati ispred općine, te u Vela Luci 19. studenog od 9 do 15 sati ispred općine. Na Mljetu mobilni ured bit će u Babinom polju 20. studenog od 9 do 14 sati na prostoru „Spomenika“ kod pošte.

– Pozivamo građane, a posebno one kojima je otežan dolazak na područje policijske postaje ili sjedište policijske uprave, da iskoriste mogućnost šalterskog ureda te ishode potrebne osobne isprave, obzirom da u navedenom uredu mogu prijaviti i odjaviti prebivalište i boravište, podnijeti zahtjev za osobnu iskaznicu, putovnicu, vozačku dozvolu te registrirati vozilo – navode iz PU dubrovačko-neretvanske.

Pročitajte još

ŽUPAN PORUČUJE Problem ove županije nije Lučino razdolje, nego Grabovica

Dulist

Uskoro početak izvlaštenja za rekonstrukciju pristupne ceste luci Polačište

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA O LUČINOM RAZDOLJU ‘Hoćemo li mi presuditi uzgoju malostonske kamenice?’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija