Natrag
16.2.2019 20:43

facebook

twitter

google

rss

dulist

Mobilni knjižničari opet u Župi

3.8.2012 @ 17:36 Baldo Marunčić Zanimljivosti
3;3

Podijelite:

Nakon što je prošle godine besplatna posudba knjiga naišla na odličan odjek među posjetiteljima Župe dubrovačke, mobilni knjižničari Europskoga doma Dubrovnik opet posuđuju knjige u Mlinima i Platu.

Prošle je godine Europski dom Dubrovnik uz financijsku potporu europskog programa Mladi na djelu proveo inicijativu „Mobilni knjižničari“ u kojoj je sudjelovalo petero mladih iz Župe dubrovačke.

Djevojke i mladići su posjetiteljima i stanovnicima Župe u srcu sezone posuđivali tristotinjak knjiga na engleskom, francuskom, njemačkom, ruskom, talijanskom i španjolskom jeziku. Knjige su po završetku inicijative ostale u vlasništvu Europskoga doma Dubrovnik.

Turistička zajednica Župe dubrovačke prepoznala je mobilne knjižničare kao vrijedan dodatak turističkoj ponudi općine i odlučila poduprijeti nastavak inicijative u 2012. godini. Od 28. srpnja do 2. rujna knjige se mogu posuditi na taraci hotela Mlini ponedjeljkom i četvrtkom od 18 do 20 sati te srijedom i subotom od 10 do12 sati, a utorkom, četvrtkom i nedjeljom od 18 do 20 sati u Platu.

U svrhu financiranja svojih budućih aktivnosti, mobilni knjižničari će nekoliko puta tjedno prodavati rabljene knjige ispred palače Sponza u Dubrovniku. Na svim štandovima dijelit će i dvojezičnu brošuru u kojoj su predstavljena znanja i iskustva stečena u ovoj inicijativi.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana