Zanimljivosti

Mobilni knjižničari opet u Župi

Mobilni knjižničari opet u Župi

Nakon što je prošle godine besplatna posudba knjiga naišla na odličan odjek među posjetiteljima Župe dubrovačke, mobilni knjižničari Europskoga doma Dubrovnik opet posuđuju knjige u Mlinima i Platu.

Prošle je godine Europski dom Dubrovnik uz financijsku potporu europskog programa Mladi na djelu proveo inicijativu „Mobilni knjižničari“ u kojoj je sudjelovalo petero mladih iz Župe dubrovačke.

Djevojke i mladići su posjetiteljima i stanovnicima Župe u srcu sezone posuđivali tristotinjak knjiga na engleskom, francuskom, njemačkom, ruskom, talijanskom i španjolskom jeziku. Knjige su po završetku inicijative ostale u vlasništvu Europskoga doma Dubrovnik.

Turistička zajednica Župe dubrovačke prepoznala je mobilne knjižničare kao vrijedan dodatak turističkoj ponudi općine i odlučila poduprijeti nastavak inicijative u 2012. godini. Od 28. srpnja do 2. rujna knjige se mogu posuditi na taraci hotela Mlini ponedjeljkom i četvrtkom od 18 do 20 sati te srijedom i subotom od 10 do12 sati, a utorkom, četvrtkom i nedjeljom od 18 do 20 sati u Platu.

U svrhu financiranja svojih budućih aktivnosti, mobilni knjižničari će nekoliko puta tjedno prodavati rabljene knjige ispred palače Sponza u Dubrovniku. Na svim štandovima dijelit će i dvojezičnu brošuru u kojoj su predstavljena znanja i iskustva stečena u ovoj inicijativi.

Pročitajte još

KAKO IZBIJELITI JAJA? S octom i vodom u tri jednostavna koraka

Dulist

USKRŠNJI TRIKOVI Evo kako provjeriti jesu li jaja svježa ili pokvarena

Dulist

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist