Natrag
25.6.2018 02:06

facebook

twitter

google

rss

dulist

MLJET OBRANJEN Kompletno požarište pod kontrolom, otkazane zračne snage!

23.8.2017 @ 7:52 Dulist Aktualno

Podijelite:

– Tijekom cijele noći vatrogasci natapaju i saniraju kompletno požarište koje je u tri u noći u potpunosti stavljeno pod kontrolu. U četiri sata otkazali smo zračne snage, a ubrzo očekujemo dolazak županijskih vatrogasaca koji će nas zamijeniti jer smo svi od jučer popodne na terenu – rekao je zapovjednik JVP Mljet Mario Dabelić.

Podsjetimo, u popodnevnim je satima buknuo požar na otoku Mljetu točnije u mjestu Ropa, a dalje se širio prema Blatu. Oba su mjesta brzom intervencijom vatrogasaca spašena. Mogućnost širenja nije bila isključena, no hrabri su mljetski vatrogasci, unatoč jakim udarima bure koja se kasnije postupno smirivala, zaustavili širenje požara.

– Bio je ovo jako zahtjevan požar koji se brzo širio na gustu borovu šumu, ali u samom početku uz velike napore uhvatili smo bokove požara i nismo mu dozvolili da se širi prema NP Mljet koji je udaljen oko dva kilometra – kazao je Dabelić.

Požar se širio južno prema moru, ali su ga u noćnim satima uspjeli zaokružiti cijevima tako da je cijelo požarište osigurano. Opožarena površina iznosi oko 1500 x 1000 borove šume.

Foto: Ilustracija

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana