Kultura

‘MLIN NA DNU MORA’ Novi Lerov program za najmlađe Jasne Held

'MLIN NA DNU MORA' Novi Lerov program za najmlađe Jasne Held

Studentski teatar Lero i ove sezone nastavlja s programima pripovjedanja bajka za najmlađe i njihove roditelje pa će tako Jasna Held nastupit će premijerno s programom Mlin na dnu mora u subotu, 23. rujna 2017. u Teatru Lero u desetoj lađi u Lazaretima s početkom u 10 sati.

Izvedba Mlin na dnu mora nudi izbor bajki koje će kazivati istaknuta pripovjedačica bajka i dugodišnja Lerova glumica Jasna Held. Izbor bajki Mlin na dnu mora, nastavak je programskog ciklusa pripovjedanja bajki Jasne Held i Studentskog teatra Lero koji traje uspješno već nekoliko godina. Do sada su odigrane izvedbe za najmlađe: Bus ruzmarina, Zlatna jabuka, Čupoglava i Libro sv. Vlaha. Mlin na dnu mora nastavak je programa posebnog Lerovog izvedbenog ciklusa namjenjenog djeci i mladima, projekta kojim želi u Dubrovniku uvesti, do sada, rijetku praksu umijeća i vještina pričanja bajki za djecu ali i njihove roditelje.

Pripovijeda: Jasna Held / Izbor: Jasna Held / Scenografija, svjetlo, ton: Mato Brnjić / Organizacija: Ksenija Medović / Grafičko oblikovanje: Nora Mojaš

Jasna Held, rođena je u Dubrovniku. Od 1994. godine nastupa kao pripovjedačica bajki, priča i lutkarica. Sudjeluje na susretu Europskih pripovjedača bajki EPOS u Njemačkoj (2004.), zatim je imala seriju nastupa u Njemačkoj i Austriji (2005.), na festivalima pripovijedanja bajki i priča u Njemačkoj i Velikoj Britaniji : Im Fluss Der Worte, Beyond The Border, Zwischen-Zeiten (2005.), Švicarskoj (2006.), turneji po Velikoj Britaniji i na Festivalima At The Edge (2006., 2011.), Zwischen-Zeiten u Njemačkj (2006.). Nastupila je u Berlinu zatim u Innsbrucku i Salzburgu (2007.) i Beču (2008.). Na svim nastupima u Europskim zemljama pripovijedala je tradicionalne priče i bajke odraslima na engleskom jeziku. Poznati pripovjedački teatar CRICKCRACK CLUB 2005. preporučio ju je među deset ponajboljih europskih pripovjedača izvan Velike Britanije. Od 2005. do 2008. nastupala je s lutkarskim autorskim predstavama uprizorujuću narodne bajke i priča. Pripovjedajući bajke i s lutkarskim izvedbama predstavila se 2008. na BOK Festivalu u Bjelovaru, Legendfestu u Istri i na Ogulinskom festivalu bajki gdje redovito nastupa od 2009. godine. Od 2007. članica je HCDO-a (Hrvatskog centra za dramski odgoj). U Zagrebu je održala radionice/seminare odgajateljima, nastavnicima i članovima HCDO-a. Od 2008. sudjeluje u projektima Agencije za odgoj i obrazovanje s programom Pripovijedanje bajki i priča a 2013. održala je ciklus pripovijedanja u pilot projektu Ministarstva kulture RH Ruksak pun kulture. Članica je Studentskog teatra Lero od 1976. godine i do sada je sudjelovala u dvadesetak Lerovih predstava, raznih projekata i drugih programa.

Cijena ulaznice, koja se može kupiti pola sata prije početka izvedbe, je 10 kuna.

Pročitajte još

PREDSTAVLJANJE KNJIGE TIHOMIRA DUJMOVIĆA Hrvatske povijesne istine

Dulist

TEMA IZAZOVNA VREMENA Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

[FOTO/VIDEO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Cvjetni koncert u đardinu Ljetnikovca Crijević Pucić

Dulist